razorni zračni udari

Sirijski i ruski avioni bombardirali četiri bolnice u Alepu, poginulo novorođenče

Hronika 24.07.16, 20:01h

Sirijski i ruski avioni bombardirali četiri bolnice u Alepu, poginulo novorođenče
U jednoj bolnici u pobunjeničkom dijelu grada poginulo je novorođenče, navodi IDA. "Liječnici nisu mogli ništa drugo nego vikati svojim kolegama da zaštite bebe", kaže IDA u saopćenju objavljenom u nedjelju

 

 Četiri bolnice u sirijskoj pokrajini Alepu pogođene su u vladinim zračnim udarima tokom noći i sada su van funkcije, saopćio je u nedjelju Sirijski opservatorij za ljudska prava sa sjedištemu Britaniji, a Udruga neovisnih liječnika (IDA) navodi da je u tim napadima poginulo jedno novorođenče.

 

 Od te četiri bolnice, tri su u gradu Alepu koji je jednim dijelom pod kontrolom vlade a drugim pobunjenika, dok je jedna na zapadu istoimene pokrajine, navodi Opservatorij, prenosi Hina.

 

 U jednoj bolnici u pobunjeničkom dijelu grada poginulo je novorođenče, navodi IDA.

 

 "Liječnici nisu mogli ništa drugo nego vikati svojim kolegama da zaštite bebe", kaže IDA u saopćenju objavljenom u nedjelju.

 

 Također navodi da su četiri pogođene bolnice, dječja i još tri, van funkcije "nakon niza zračnih udara... koje su proveli sirijski i ruski borbeni avioni".

 

Brojne su bolnice pogođene i oštećene tokom petogodišnjeg rata. U aprilu su poginuli deseci ljudi u zračnim udarima na bolnicu u dijelu Alepa pod kontrolom pobunjenika, a pobunjeničke su rakete nekoliko dana poslije pogodile bolnicu u vladinoj četvrti.

(FENA/em)

BLIN
KOMENTARI