pojačan promet na izlazu iz bih

Ogromne gužve na granicama: Na nekim prelazima se čeka i po tri sata

Hronika 24.07.16, 12:08h

Ogromne gužve na granicama: Na nekim prelazima se čeka i po tri sata
Apeluje se na vozače teretnih vozila da se, zbog duže kolona putničkih vozila, nakratko isključe iz saobraćaja, kako bi se izbjegla nepotrebna i rizična preticanja

 

Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH, a duža zadržavanja bilježe se na graničnim prijelazima  Ivanica, Doljani i Gabela Polje, gdje se na prelazak granice čeka između dva i tri sata, kao i Prisika, Osoje i Crveni Grm, gdje se na izlaz iz BiH čeka oko jedan sat.

 

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.

 

Zbog visokih dnevnih temperatura, vozačima se preporučuje da na duža putovanja kreću u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima, a ukoliko ipak putuju tokom dana, da prave češće pauze. Savjetuje se maksimalno oprezna vožnja, prilagođena uslovima na putu. Apeluje se na vozače teretnih vozila da se, zbog duže kolona putničkih vozila, nakratko isključe iz saobraćaja, kako bi se izbjegla nepotrebna i rizična preticanja.

 

Na autoputu A-1 nema vanrednih ograničenja, dok je na autoputu Banja Luka-Bosanska Gradiška zbog izgradnje vijadukta, zatvorena petlja Mahovljani. Na dionicama sa aktuelnim sanacionim radovima saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

 

Izdvajamo magistralne puteve: M-17 Jablanica-Mostar, M-17 Buna-Tasovčići, M-17 Nemila-Topčić Polje, M-4 Banja Luka-Čelinac,  M-18 Priboj-Simin Han i M-5 Rakovica-Kobiljača, kao i magistralne puteve na području  Prozora (M-16.2), Kladnja (M-18), Donjeg Vakufa (M-16) i Livna (M-6.1).

 

(FENA/em)

 


 

BLIN
KOMENTARI