VIDEO/ ŽESTOK OKRŠAJ NA GRBAVICI

108. derbi završen remijem: Željo s igračem manje izvukao bod, zbog Hordi zla prekinuta utakmica u 69. minutu

Sport 23.07.16, 22:45h

108. derbi završen remijem:  Željo s igračem manje izvukao bod, zbog Hordi zla prekinuta utakmica u 69. minutu
Gradski rivali Željezničar i Sarajevo odigrali su neriješeno 1:1

 

 

Na stadionu Grbavica večeras je odigran 108. vječiti derbi grada Sarajeva. Gradski rivali Željezničar i Sarajevo odigrali su neriješeno 1:1.

 

Prvo poluvrijeme završeno je bez golova, a gledaoci su, uglavnom, imali priliku  vidjeti veliku borbu na sredini terena koja je rezultirala mnoštvom prekršaja i crvenim kartonom za igrača Željezničara Senada Husića u 30. minutu susreta.

 

U drugom poluvremenu uslijedili su golovi... Željezničar je poveo sa 1:0 u 53. minuti, a strijelac je bio Ivan Lendrić. Sjajna akcija igrača Želje, a Lendrić iz voleja pogađa za vodstvo i veliko slavlje Manijaka na Grbavici.

 


1:0 - Lendrić [FK Željezničar - FK Sarajevo] by mediabh


No, samo šest minuta kasnije Sarajevo dolazi do izjednačenja, a mrežu Željezničara trese Mersudin Ahmetović nakon odlične asistencije Bekića.

 


1:1 - Ahmetović [FK Željezničar - FK Sarajevo] by mediabh

 

A potom je uslijedilo divljanje Hordi zla na sjevernoj tribini stadiona ''Grbavica'' pa je sudija prekinuo utakmicu u 69.minuti.

 

Naime, navijači Sarajeva su nakon izjednačujućeg gola zapalili baklje i pokidali veliki broj stolica s dijela sjeverne tribine za gostujuće navijače.

 

 

Nakon 16 minuta prekida susret je nastavljen, a ofanzivu je preuzelo Sarajevo, dok se Željezničar, usljed igrača manje, povukao u odbranu i čekao svoju priliku iz kontranapada.

 

Ipak, do kraja susreta rezultat se nije promijenio.

 

Treneri Sarajeva i Željezničara, Almir Hurtić i Miloš Kostić, na teren su izveli sljedeće sastave ekipa:

 

Za domaći sastav, FK Željezničar, nastupili su Irfan Fejzić, Matteo Boccaccini, Aleksandar Kosorić, Kerim Memija, Samir Bekrić, Dženis Beganović, Stevo Nikolić, Ivan Lendrić, Uglješa Radinović, Denis Pozder i Senad Husić.

 

U timu Sarajeva od prvog minuta igrali su Bojan Pavlović, Advan Kadušić, Edin Rustemović, Saša Novaković, Haris Duljević, Elvis Sarić, Nermin Crnkić, Saša Balić, Samir Radovac, Almir Bekić i Mersudin Ahmetović.     

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI