RAZGOVORI O UNAPREĐENJU ODNOSA

Zvizdić i Đukanović u Blagaju: Dobra regionalna saradnja preduvjet je za sigurnost i prosperitet regije

Front 23.07.16, 15:32h

Zvizdić i Đukanović u Blagaju: Dobra regionalna saradnja preduvjet je za sigurnost i prosperitet regije
Predsjedavajući Zvizdić je izrazio zadovoljstvo što je domaćin današnjeg susreta i rekao da ovakvih susreta treba biti što više jer su upravo oni generator pozitivnih integracijskih procesa u regiji

 


Predsjedavajući Vijeća ministara BiH dr. Denis Zvizdić susreo se danas u Blagaju sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem, sa kojima je razgovarao o unapređenju regionalne saradnje i integracijskim procesima u regionu.


Predsjedavajući Zvizdić je izrazio zadovoljstvo što je domaćin današnjeg susreta i rekao da ovakvih susreta treba biti što više jer su upravo oni generator pozitivnih integracijskih procesa u regiji.


On je istakao punu opredjeljenost Bosne i Hercegovine za učešće u regionalnim inicijativama i svim aktivnostima koji vode ka unapređenju regionalne saradnje. Dodao je da su upravo dobra regionalna povezanost država i saradnja u svim segmentima preduvjet za sigurnost, stabilnost, ekonomski prosperitet i ubrzane euroatlantske integracije čitave regije.

 

zvizdic-dukanovic-2


Predsjedavajući Zvizdić je čestitao predsjedniku Đukanoviću na prijemu Crne Gore u NATO savez i istakao da je to značajan iskorak u dugoročnom stabiliziranju regije.


Nakon susreta predsjedavajući Zvizdić i predsjednik Đukanović posjetili su  umjetničku koloniju u Počitelju.


U večernji satima će predsjedavajući Zvizdić i predsjednik Đukanović prisustvovati obilježavanju 12. godišnjice obnove Starog mosta „Mostar ne zaboravlja prijatelje“.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

BLIN
KOMENTARI