srpski premijer nakon poništene presude stepincu

Aleksadar Vučić: Srbija je uvijek bila antifašistička, stid me je neznanja...

Front 23.07.16, 12:14h

Aleksadar Vučić: Srbija je uvijek bila antifašistička, stid me je neznanja...
Vučić je rekao da Srbija mora graditi najbolje odnose s Hrvatskom i da će ispuniti sve što je potpisano u Deklaraciji, te dodao da se pripadnici hrvatske manjine moraju dobro osjećati u Srbiji

 

Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas, komentirajući poništavanje presude Alojziju Stepincu, da će Srbija uvijek biti na strani antifašizma, da želi dobre odnose s Hrvatskom, te da ta presuda više govori o Hrvatskoj, nego o Srbiji.


On je istaknuo da će Srbija uvijek biti na strani antifašizma, jer je cjelokupan srpski narod podnio najteže žrtve u borbi protiv fašizma.


"Srpski narod nikada neće podržavati fašizam i znat će da sačuva svoju zemlju i ljude od fašizma, a što će drugi raditi, to je njihova stvar, i ovom odlukom su mnogo više govorili o sebi nego o Srbima", rekao je Vučić.


Vučić je, prilikom posjeta specijalnoj brigadi kopnene vojske u vojarni "Rastko Nemanjić" u Pančevu, rekao da se trudi da se uzdrži od teških riječi, te da su ga više pogodile reakcije i komentari i relativiziranja dijela javnosti u Srbiji.


On je naveo da je Stepinac jedan od ključnih ideologa najgore nacističke vlasti na europskom tlu, navodeći da se "divi" ljudima koji nalaze opravdanja za tu odluku i koji misle da je to dobra poruka.


Vučić je rekao da Srbija mora graditi najbolje odnose s Hrvatskom i da će ispuniti sve što je potpisano u Deklaraciji, te dodao da se pripadnici hrvatske manjine moraju dobro osjećati u Srbiji.


"A što će nama raditi, to nije naša odgovornost i pitanje je što mi možemo promijeniti u ovom trenutku uzavrele atmosfere u Hrvatskoj", rekao je Vučić.


On je naveo da nije želio nijednom teškom riječju odgovoriti na ono što se dogodilo, te da ga je sramota od neznanja koje pokazuju neki ljudi i u Srbiji, javlja Tanjug.


(FENA/em)

BLIN
KOMENTARI