užas u najvećem bavarskom gradu

Bosanac svjedočio krvavom napadu u Minhenu: Začuo sam pucnje i istrčao na ulicu, a onda...

Hronika 23.07.16, 09:53h

Bosanac svjedočio krvavom napadu u Minhenu: Začuo sam pucnje i istrčao na ulicu, a onda...
Ulice su prazne, a grad nadlijeću helikopteri. Stvarno užasan dan. Vidio sam tu i nekoliko naših državljana i niko ne može da vjeruje šta se desilo. Jednostavno užas - rekao je očevidac porijeklom iz BiH

 

Stravičan masakr desio se jučer u Minhenu kada je u trgovačkom centru Olympia ubijeno deset osoba.

 

Policija je izvijestila kako je jedan od napadača izvršio samoubistvo, dok je sveobuhvatna istraga o cijelom događaju u toku. Kako su ranije javili njemački mediji u toku je najveća policijska akcija u ovoj zemlji u posljednjih 10 godina.

 

Portalu "Dnevnog avaza" javili su se uznemireni građani Minhena, koji su porijeklom iz Bosne i Hercegovine i iz prve ruke nam prenijeli prve utiske o situaciji u gradu.

 

- Bio sam u Minhenu kad se to dogodilo i zaista je strašno za gledati. Ljudi su bili u panici, sve je puno policije, grad je u potpunosti bio blokiran. Bio sam u jednom od butika sa prijateljima, kada smo čuo pucnje, tačnije više njih. Izašli smo kroz stražnji izlaz te radnje i vidjeli tri leša na cesti - kazao nam je naš čitatelj koji je želio ostati anoniman.

 

Naš sagovornik nam je potvrdio kako su nakon napada helikopteri nadlijetali grad, a da je policija bila gotovo u svakoj ulici.

 

- Mnogo policije je bilo. Ko je napadač ili napadači, u ovom trenutku niko ne zna. Ulice su prazne, a grad nadlijeću helikopteri. Stvarno užasan dan. Vidio sam tu i nekoliko naših državljana i niko ne može da vjeruje šta se desilo. Jednostavno užas - rekao nam je naš sagovornik.

 

(avaz.ba/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/em)

BLIN
KOMENTARI