FUU vas vodi na još jedno zanimljivo umjetničko putovanje

Mural posvećen Karimu Zaimoviću, performansi, predstave, likovne radionice... u programu FUU 2016.

Kultura 20.07.16, 13:56h

Mural posvećen Karimu Zaimoviću, performansi, predstave, likovne radionice... u programu FUU 2016.
Festival ulične umjetnosti FUU 2016. vodi nas u svijet drugačijeg predstavljanja umjetničkih sadržaja u namjeri da je učini demokratičnom te stavi akcenat na važne teme poput pretvaranja Radićeve ulice u umjetničku četvrt u kojoj će biti skoncentrisan najveći dio programa ovogodišnjeg festivalskog izdanja.

 

 

Večeras u ulici Musala u Sarajevu u 21:00 počinje oslikavanje murala posvećenog Karimu Zaimoviću prema ideji i u realizaciji Borisa Stapića i Aleksandra Saše Brezara.
Time počinju i završne pripreme za Festival ulične umjetnosti koji svoju publiku na otvorenom dočekuje u petak, 22. jula i vodi kroz brojne sadržaje do kraja vikenda.

 

program-prva-stranica

 

''Kroz programske sadržaje prvog festivalskog dana povešće nas i klauni okupljeni u trupi Everymen, od Sebilja do Marijin Dvora.
Za 19:00 u Ferhadiji pripremili smo remake performansa grupe Zvono u kom od članova grupe učestvuju Sead Čizmić i Aleksandar Saša Bukvić.
Na platou ispred BBI-a predstavićemo FUU svijet u 17:00, rad umjetnika Romana Kuduzovića.

 

program-druga-stranica


U 20:00 je izložba H.ART-a u Radićevoj ulici, pola sata nakon toga u Galeriji Boris Smoje otvaramo izložbu ulične fotografije autora okupljenih u produkciji Spektroom, a u 21h ispred sarajevske Tržnice očekuje vas solistički koncert vokalistice Negre Čičić'', najavljuju organizatori.

 


Drugog festivalskog dana FUU će u Radićevoj ulici otvoriti Art market čija će ponuda biti dostupna do kraja vikenda, odnosno do kraja festivala.
Uz brojne izložbe i radionice, publika FUU-a će u subotu imati priliku pogledati i sit down komediju Jasmina Džemidžića u 18:15 na pozornici u Radićevoj ulici. U 19:00 je predstava Branka Potočana na platou ispred Narodnog pozorišta a u 21h u Radićevoj koncert harmonikaškog kvinteta Klaster.

 


 

Iz trećeg dana programa izdvajamo diskusiju Radićeva kao umjetnička četvrt u 18:45 kada će biti i otvaranje izložbe, odnosno prezentacije idejnog rješenja arhitekte Amira Vuka Zeca zahvaljujući kojem bi se u Radićevoj mogao kreirati potpuno drugačiji ritam svakodnevice, posvećen umjetnosti.
U nedjelju u 21h u Radićevoj je i koncert grupe The Bambi Molesters.


(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ak)

BLIN
KOMENTARI