odlična igra našeg tenisera

Damir Džumhur u drugom kolu ATP turnira u Umagu!

Sport 19.07.16, 19:42h

Damir Džumhur u drugom kolu ATP turnira u Umagu!
Dvadesetčetverogodišnji Sarajlija odličnom igrom tokom cijelog meča uspio je iznenaditi favoriziranog petog nosioca, nekada devetog igrača svijeta

 

Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur plasirao se u drugo kolo ATP turnira u Umagu, vrijednog 520.070 eura.

 

Džumhur je u prvom kolu pobijedio Španca Nicolasa Almagra sa 6:2, 5:7, 7:5.

 

Dvadesetčetverogodišnji Sarajlija odličnom igrom tokom cijelog meča uspio je iznenaditi favoriziranog petog nosioca, nekada devetog igrača svijeta. 

 

U prvom setu Džumhur je pokazao sav raskoš u igri, iskoristivši svaku grešku svog protivnika. Već na početku ostvario je dva brejka i brzo došao do prednosti od 3:0. Visoku prednost bh. teniser zadržao je do kraja seta dopustivši Špancu da osvoji samo dva gema, od kojih samo jedan na vlastiti servis.

 

Almagro je zaigrao nešto bolje u drugom setu, posebno na svoj servis, ali je i Džumhur adekvatno odgovarao. Oba tenisera držala su servis do 12. igre, kada je Almagro uspio bez izgubljenog poena napraviti brejk i s rezultatom 7:5 "odvesti" meč u treći set.

 

Slična igra nastavljena je i u trećem setu, a igrači su u prvih šest gemova bez problema osvajali poene na svoje servise. No, u sedmom gemu Džumhur iz trećeg pokušaja uspijeva doći do brejka i povesti sa 4:3, ali Almagro odmah uzvraća i vraća set u egal. Ipak, najbolji bh. teniser u 11. gemu ponovo osvaja brejk i na svoj servi dolazi do velike pobjede te plasmana među 16. najboljih igrača na ovom turniru.

 

Džumhur će u meču za plasman u četvrtfinale igrati s pobjednikom meča Franko Škugor (Hrv) - Thomas Fabbiano (Ita).

 

(FENA/em)

 


 

BLIN
KOMENTARI