NAKON VELIKOG USPJEHA PILOT EPIZODA

Uskoro počinje snimanje novih epizoda serije 'Dobrodošli u Orient Express': Pink BH i DEPO produkcija potpisali ugovor

Mediji 19.07.16, 13:11h

Uskoro počinje snimanje novih epizoda serije 'Dobrodošli u Orient Express': Pink BH i DEPO produkcija potpisali ugovor
Do saradnje u ovome velikom televizijskom projektu došlo je nakon snimanja i uspješnog emitiranja probnog pilota od tri epizode na TV Pink BH, ali i širom svijeta putem digitalne platforme DEPO Zona

 

Producenska kuća DEPO iz Sarajeva i Pink BH, u ime čitave velike medijske grupacije Pink, potpisali su danas Ugovor o snimanju prve sezone od 24 epizode domaće humorističke igrane TV serije „Dobrodošli u Orient Express“.


Serija se radi po ideji i konceptu Jasmina Durakovića, reditelja i producenta poznatog po pokretanju nekih od najuspješnijih TV projekata u posljednjih 15-tak godina (Viza za budućnost, Pozitivna geografija, Lud zbunjen normalan), dok scenario potpisuje Dževad Hadžić.

 

orient-express-ug


Do saradnje u ovome velikom televizijskom projektu došlo je nakon snimanja i uspješnog emitiranja probnog pilota od tri epizode na TV Pink BH, ali i širom svijeta putem digitalne platforme DEPO Zona. Pilot epizode su tokom mjeseca aprila postigle veliku gledanost, a publika je sa oduševljenjem prihvatila likove i zaplete iz ovoga serijala kojeg vodi iskusna autorska i produkcijska ekipa okupljena oko reditelja Jasmina Durakovića.

 

- Bili smo izuzetno zadovoljni pilot epizodama serijala 'Dobrodošli u Orient Express', reakcijama gledalaca i rejtinzima, i zato smo odlučili da idemo u nastavak snimanja prve sezone od 24 epizode. Na ovaj način Pink BH podržava domaću televizijsku i igranu produkciju u Bosni i Hercegovini, izjavila je Lajla Torlak, gl. i odg. urednica Pink BH.

 

orient-express


Serija se na humorističan način bavi svakodnevnicom u Sarajevu i BiH, a događa se u jednom ovdašnjem hotelu u kojem glavni junaci pokušavaju da nađu svoju priču i uspjeh u tranzicijskom novom vremenu.


Serija je okupila atraktivnu glumačku ekipu iz BiH i regije, a među glavnim protogonistima su Mirvad Kurić, Emir Hadžihafizbegović, Bojana Gregorić, Vanesa Glođo, Ivo Gregurević, Saša Petrović, Haris Burina, Armin Omerović, Andrea Aković, Edhem Husić i drugi, dok će se u nastavaku snimanja sezone u njoj pojaviti mnoga poznata imena iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske i BiH.

 

orijent-ekspres


Muziku za seriju radili su Mirko Šenkovski Geronimo i Samir Kadirić, dok su naslovnu numeru otpjevali Halid Bešlić i Dražen  Žerić Žera. Upravo zbog toga, producenti su odlučili da do kraja ovoga mjeseca snime video spot naslovne numere sa ovim velikim zvijezdama.

 


Snimanje prve sezone TV serije počinje krajem augusta ove godine, dok emitiranje na Pinku BH, Srbije i Crne Gore, kao i digitalna distribucija na DEPO Zoni, kreću od oktobra.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

BLIN
KOMENTARI