FOTO/ U COLLEGIUMU ARTISTICUMU 14. JULA

Poslastica za ljubitelje dobrog dizajna: Izložba nagrađenih radova bh. umjetnika Anura Hadžiomerspahića

DEPO Art 12.07.16, 13:43h

Poslastica za ljubitelje dobrog dizajna: Izložba nagrađenih radova bh. umjetnika Anura Hadžiomerspahića
Galerija Collegium artisticum, 14. juli u 19:00 sati, u programu XXI Festivala Baščaršijske noći

 


U povodu dvadeset godina kreativnog rada Anura Hadžiomerspahića, Galerija Collegium artisticum organizira i predstavlja izložbu “Anur Hadžiomerspahić: Izložba nagrađenih radova”, koja će biti otvorena u četvrtak, 14. jula, u 19:00 sati.

 

Izložba radova iz oblasti grafičkog dizajna i advertisinga kojima su dodjeljena najviša internacionalna i bh priznanja, uvrštena je u program XXI Festivala Baščaršijske noći.


Izložbu će otvoriti kustosica Galerije Collegium artisticum Sanela Nuhanović, prof. dr. Ibrahim Krzović i ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo, Mirvad Kurić.


Generalni koncept ove izložbe usmjeren je ka javnom predstavljanju činjenice da je umjetnik i dizajner iz Sarajeva i BiH, Anur Hadžiomerspahić, zaslužio i osvojio najviša internacionalna priznanja za radove iz oblasti grafičkog dizajna i advertisinga koji, postavljeni na ovoj izložbi, veoma jasno ilustruju njegov dvodecenijski kreativni put.


Od svih značajnih nagrada i priznanja koja su Anuru Hadžiomerspahiću dodjeljena za njegove ostvarene umjetničke projekte koji će na ovoj izložbi biti predstavljeni, dva imaju poseban i uistinu najveći internacionalni ugled: priznanje pobjednika najznačajnijeg internacionalnog festivala advertisinga i grafičkog dizajna, “Epica Award” u Parizu, za reklamnu kampanju Iscraemeco “Računaj na mene”, i uvrštavanje serije apel plakata umjetničkog projekta “Human Condition” u Centralnu izložbu Venecijanskog bijenala, pod nazivom “Plateau of Humankind”, čiji je kreator i selektor bio jedan od najpoznatijih kritičara umjetnosti savremenog doba Harald Szeemann.


U zvaničnim informativnim materijalima i promotivnim publikacijama XXI Festivala Baščaršijske noći objavljen je sljedeći tekst o izložbi:


“Na izložbi će biti predstavljeni nagrađeni radovi Anura Hadžiomerspahića u polju grafičkog dizajna i advertisinga. Dobitnik je mnogih internacionalnih i nacionalnih priznanja kao sto su Epica Awards / Pariz – Epica Award winner;  Advertainment – inc / Triennale Milano - Grand Prix za art direction;  Portorož Advertising Festival of the New Europe - Goldendrumstick i Goldenlight; No Limit Sarajevo Advertising Festival - Agencija godine;  Collegium Artisticum Sarajevo - Grand Prix … Posjetioci će imati priliku vidjeti preko stotinu radova nagrađenih na različitim festivalima i izložbama koje je ovaj bh autor osvojio u zemlji i u svijetu.”

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

BLIN
KOMENTARI