Video / Ne treba vam klima

Kako za deset sekundi rashladiti pakleno vruć automobil

Auto & Dom 02.07.16, 19:29h

Kako za deset sekundi rashladiti pakleno vruć automobil
Imali klima uređaj ili ne, ovaj trik pomoći će vam da automobil koji je stajao na suncu rashladite za otprilike deset sekundi

 

Spasonosni trikovi kod paklenih vrućina - ako ste već morali ostaviti automobil na suncu, ne sjedajte u njega dok ga ne rashladite. Ovdje je način kako to napraviti vrlo brzo...

 

Imali klima uređaj ili ne, ovaj trik pomoći će vam da automobil koji je stajao na suncu rashladite za otprilike deset sekundi. Oni koji su isprobali ovu metodu kažu da spušta temperaturu u vozilu za 10-tak stupnjeva. Sve što trebate napraviti je:

 

1. Spustiti prozor na suvozačevoj strani i zatvoriti vrata

 

2. Vozačeva vrata otvarati i zatvarati (pogledajte kako u videu).

 

 

Također, dobro na sjedala, posebno ako su kožna, staviti nekakav pamučni materijal (staru majicu, plahtu...) - tako će biti lakše sjesti na njih jer neće biti toliko vruća.

 

Volan je dobro zaokrenuti u stranu kod parkiranja, tako će, kad se vratite i stavite u početni položaj, najvažniji dio (gdje su vam dlanovi) biti hladan. Uz to, prije napuštanja automobila na mjenjač stavite nekakvu navlaku, može i stara sokna, pa niti on neće biti toliko vruć kad ponovno sjedne za volan, piše 24sata.

 

(24sata.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI