predsjednik vlade srbije

Vučić: Nisam razumio tu hajku oko Srebrenice. Neću dopustiti da nas uvuku u svađe i sukobe

Front 01.07.16, 18:33h

Vučić: Nisam razumio tu hajku oko Srebrenice. Neću dopustiti da nas uvuku u svađe i sukobe
Vučić je na konferenciji za novinare rekao da će Srbija poštovati druge narode, ali da nikome neće dozvoltiti da gazi Srbiju i srpski narod, prenosi Tanjug

 

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić kaže da nije razumio cijelu hajku u vezi sa 11. julom i Srebrenicom, da u njoj nije ni učestvovao, niti joj doprinio, i poručio da će nastaviti sa odgovornom politikom i neće dozvoliti da Srbiju uvuku u svađe i sukobe u regionu.

 

Vučić je na konferenciji za novinare rekao da će Srbija poštovati druge narode, ali da nikome neće dozvoltiti da gazi Srbiju i srpski narod, prenosi Tanjug.

 

Srbija nije otirač

 

- Srbija nije otirač nikada bila, pogotovo ne danas. Bit će sve snažnija i jača, ekonomski, otvorenija prema svijetu, komšijama i prijateljima i samo će prijateljstva da gradi, rekao je Vučić.

 

On je istaknuo da Srbija nikome ne prijeti i da ne želi da se svađa, ali da on zna kome Srbija smeta.

 

Srbija je prije dvije godine bila na ivici ambisa i mnogi su očekivali da će nastaviti da pada, rekao je Vučić i primijetio da je to pozadina pokušaja uvlačenja Srbije u blato svađa i sukoba.

 

- Apsolutno niko od nas, ali je nekome trebalo da konstruiše priču kako bi nas uvukao u sukobe na Balkanu, upravo zbog naših uspjeha, rekao je Vučić.

 

Srbija će nastaviti sa svojom ozbiljnom, odgovornom politikom, koja podrazumijeva isključivanje svađa i horskih odgovora kojim se možda dobijaju poeni na domaćoj političkoj sceni, ali Srbiji ne donose ništa, rekao je Vučić.

 

Vučić je rekao da je Srbija, od prošlogodišnjih događaja u Srebrenici, upućivala samo poruke mira.

 

- U skladu sa arapskom poslovicom - kad vas neko gađa kamenjem, možete da pravite zidove ili mostove. Mi smo kao vlada pravili mostove, rekao je Vučić.

 

Poštovali poruku

 

Dodao je da Srbija poštovala poruku iz Srebrenice da ne dolaze u Potočare.

 

- Ako vam smeta to što ćemo da stavimo cvijet, položimo vijenac, mi nećemo doći, rekao je Vučić, naglasivši da niko nikada nije rekao da misli da novcem može da oda poštovanje.

 

Podsjetio je da predstoji niz različitih godišnjica, poručivši da je ponosan što je predsjednik vlade zemlje koja poštuje i tuđe žrtve, ali umije i da otvoreno govori o zločinima koji su počinjeni nad Srbima.

 

(Oslobodjenje, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI