zavod zdravstvenog osiguranja ks

Nastavak izdavanja i distribucije 20.000 elektronskih zdravstvenih kartica

Hronika 01.07.16, 17:43h

Nastavak izdavanja i distribucije 20.000 elektronskih zdravstvenih kartica
Novih 20.000 elektronskih zdravstvenih kartica, uz prethodno obavještenje, Zavod će distribuirati putem svojih poslovnica

 

Zavod zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo obavještava osigurane osobe o nastavku projekta i izdavanju elektronskih zdravstvenih kartica prvenstveno prema specifičnoj kategoriji RVI osiguranika i penzionera.

 

Novih 20.000 elektronskih zdravstvenih kartica, uz prethodno obavještenje, Zavod će distribuirati putem svojih poslovnica.

 

Osigurane osobe, čije su kartice izrađene i spremne na korištenje, bit će obaviještene pisanim ili telefonskim putem o mjestu i načinu preuzimanja kartice iz poslovnica prema mjestu prebivališta.

 

Dostava obavještenja počet će se vršiti od 01.07.2016.godine, najavljeno je iz Zavoda zdravstvenog osiguranja KS.

 

Podsjećanja radi, Ministarstvo zdravstva KS i Zavod zdravstvenog osiguranja KS provode projekt izdavanja elektronskih zdravstvenih kartica.

 

Informatizacija u zdravstvu i izgradnja integralnog informacionog sistema u zdravstvu Kantona Sarajevo kao jedan od strateških ciljeva zdravstvenog sistema se već realizira uz niz prednosti za rad ljekara, kao i pacijenata, saopćeno je iz Zavoda zdravstvenog osiguranja.

 

(FENA/mr)

BLIN
KOMENTARI