zasmetalo mu mišljenje načelnika srebrenice

Dačić: Durakovićeva izjava je sramna, Srbiju niko ne može ponižavati!

Front 29.06.16, 19:01h

Dačić: Durakovićeva izjava je sramna, Srbiju niko ne može ponižavati!
On je istaknuo da želja za pomirenjem i stabilnošću nije naša slabost, već snaga i prednost Srbije i njene Vlade

 

Prvi potpredsjednik vlade Srbije i ministar vanjskih poslova Ivica Dačić ocijenio je sramnom izjavu načelnika Srebrenice Ćamila Durakovića, navodeći da Srbiju nitko ne može ponižavati i dijeliti joj lekcije, prenosi Tanjug.

 

 Dačić je rekao da su vlada i premijer Aleksandar Vučić uložili veliki napor u normalizaciji odnosa u regiji i stvaranju regionalne stabilnosti, a da je očito da postoje političari koji ne mogu opstati bez sukoba i koji ne žele stvarati bolju budućnost, već da produbljuju konflikte iz prošlosti.

 

 On navodi da Duraković, u dogovoru s predsjedavajućim Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem, umjesto da odgovori na pitanje tko je i zašto pokušao ubiti Vučića u Srebrenici, napada srpskog premijera što je uopće došao u Srebrenicu i što je Vlada Srbije uputila donaciju toj općini.

 

 "Cijeli svijet je pozdravio takve odluke Srbije i premijera Vučića, osim onih koji bi da nastave s ratnohuškačkom retorikom. I kada će itko, osim srpskog parlamenta, osuditi zločine nad nekim drugim narodom", upitao je Dačić u izjavi dostavljenoj medijima.

 

 On je istaknuo da želja za pomirenjem i stabilnošću nije naša slabost, već snaga i prednost Srbije i njene Vlade.

 

 Duraković je naime, kako su prenijeli bh. mediji, izjavio da dolazak dužnosnika Srbije na komemoraciju žrtvama genocida u Srebrenici ne bi imao nikakvog smisla sve dok ta zemlja ne prizna karakter i razmjere zločina koji je počinjen nad Bošnjacima u srpnju 1995.

 

(FENA/mr)

BLIN
KOMENTARI