Nakon najnovijih izjava predsjenika BOSS-a

Bojan Bajić: Morat ću opet tužiti Mirnesa Ajanovića, jer oni koji šire mržnju...

Front 29.06.16, 13:54h

Bojan Bajić: Morat ću opet tužiti Mirnesa Ajanovića, jer oni koji šire mržnju...
Na najnovije prozivke Mirnesa Ajanovića na račun ''Naše stranke'' i njenog osnivača, putem svog Facebook profila reagovao je Bojan Bajić

 

Mirnes Ajanović, predsjednik stranke BOSS prokomentarisao je incident u Skupštini Kantona Sarajevo kad je Rasim Smajić, inače član BOSS-a, na sjednici Skupštine KS najprije izvrijeđao zastupnicu Sabinu Ćudić, a zatim fizički napao predsjednika "Naše strane" Predraga Kojovića.


"Nemam dovoljno informacija, ali ono što znam jeste da ga je Smajić povukao za ruku i da se izvinio nakon toga. Mislim da je izvinjenje dovoljno za onog ko ga želi", rekao je Ajanović.


Na pitanje da li će Smajić u matičnoj stranci snositi sankcije zbog današnjeg poteza, Ajanović je odgovorio će to biti odlučeno tek nakon izvještaja koji dobije kao predsjednik BOSS-a.


Ajanović je dodao i da on lično ne voli "Našu stranku" zbog, kako kaže, monstruoznih izjava osnivača "Naše stranke" Bojana Bajića.


"Njegova izjava da su Srbi ugroženi prevelikim brojem Bošnjaka je monstruoznija nego prijetnje Radovana Karadžića. Ta izjava je stajala na stranici stranke. Ako se neko usudio stati iza takvog čovjeka i ne izviniti se, i to dovoljno govori", kazao je Ajanović.


Na ove Ajanovićeve prozivke oglasio se i Bojan Bajić na svom Facebook profilu, te najavio tužbu:


"Moram opet tužiti ovog Mirnesa. Prošli put kad sam ga tužio, 2010. godine, za istu ovakvu izjavu je kažnjen sa 10.000 KM, a sad se nadam da će biti makar 20.000 KM pošto je povratnik u zlodjelu širenja mržnje, a i optužbe su teže nego 2010.godine.


A oni koji šire mržnju po pravilu pređu u fazu nasilja i fizičkog obračunavanja. Rasim Smajić, iz stranke BOSS Mirnes Ajanović, zastupnik Skupštine KS iz reda SRPSKOG naroda, je napadom na Peđu Kojovića u skupštinskim klupama pokazao da mržnja (postoji presuda SUD-a BiH za širenje mržnje od strane Ajanovića) i nasilje (video snimak napada Smajića na Peđu Kojovića) u BOSS-u nisu strani.


To što Mirnes Ajanović smatra da se nasilje može opravdati činjenicom da nekoga ne voliš je poseban problem, ali što misliš da su ljudi glupi i da će nasjesti na jeftina obrazloženja kojima se opravdava nasilje, e to je već problem rejtinga stranke zvane BOSS i integriteta njenog osnivača Mirnesa Ajanovića", zaključio je Bajić.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI