Predsjednik Srbije poručio 'neodgovornim pojedincima'

Tomislav Nikolić: Ja jesam govorio da sam rusofil, da vučem na istok i da je EU nužno zlo, ali sad...

Front 28.06.16, 16:47h

Tomislav Nikolić: Ja jesam govorio da sam rusofil, da vučem na istok i da je EU nužno zlo, ali sad...
Predsjednik Srbije je istaknuo da se samo neodgovorni pojedinci mogu radovati krizi koja bi mogla zahvatiti EU ako njezini glavni stožeri ne pronađu prave odgovore na taj izazov

 

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić poručio je danas da nije vrijeme za sukobe oko europskog puta Srbije, rekavši da Srbija treba nastaviti put ka EU, kao i politiku prijateljstva sa svim zemljama i narodima.

 

 "Srbija treba, bez ikakve dileme, u potpunosti nastaviti svoju politiku prijateljstva sa svim zemljama i narodima i želju da postane članica EU. Naši pregovori s EU nisu nas omeli da svoju budućnost vezujemo i za neraskidivo prijateljstvo i gospodarske veze s Rusijom, Kinom, Azerbejdžanom, Kazahstanom, Bjelorusijom, Kubom", rekao je Nikolić za Sputnjik, a prenosi Tanjug.

 

Predsjednik Srbije je istaknuo da se samo neodgovorni pojedinci mogu radovati krizi koja bi mogla zahvatiti EU ako njezini glavni stožeri ne pronađu prave odgovore na taj izazov.

 

"Svakako, zbog svega što je u posljednjih 26 godina učinjeno na našem povezivanju s EU - negativne posljedice za Srbiju bi bile nesagledive. Optuživali su me da sam rusofil, što i jesam, i da vučem na Istok, govorio sam da je EU nužno zlo, ali nije vrijeme za naša sukobljavanja oko toga", istaknuo je predsjednik Srbije.

 

 Odgovarajući na pitanje da li je Srbija spremna na velike potrese koje Brexit donosi Europi, Nikolić je rekao da je taj "najgori mogući" scenarij, odlazak većeg broja zemalja ili raspad Velike Britanije, možda i moguć.

 

 "Sve dok postoji EU, nevezano koliko članova broji, bit će naš cilj. Protivnici ovakvog stava trebaju dati odgovor na pitanje tko će nadomjestiti radna mjesta koja bismo izgubili. Da ne bude poslije šalili smo se i lagali, kao u Britaniji", zaključio je Nikolić.

 

(FENA/em)

 

 

BLIN
KOMENTARI