Nesavjestan rad u službi

Bivšem ministru Anti Krajini uvjetna kazna za isplatu 124. 759 KM HSP-u

Front 28.06.16, 15:28h

Bivšem ministru Anti Krajini uvjetna kazna za isplatu 124. 759 KM HSP-u
Prvostepenom presudom izrečena mu je uvjetna osuda kojom se utvrđuje kazna zatvora u trajanju od šest mjeseci, a koja kazna se neće izvršiti ukoliko optuženi u roku od jedne godine ne počini novo krivično djelo, potvrđeno je Feni u Kantonalnom tužiteljstvu Sarajevo

 

Općinski sud Sarajevo (OSS) oglasio je krivim Antu Krajinu, bivšeg federalnog ministra finansija, za krivično djelo - nestavjestan rad u službi i osudio ga na uvjetnu kaznu.

 

Prvostepenom presudom izrečena mu je uvjetna osuda kojom se utvrđuje kazna zatvora u trajanju od šest mjeseci, a koja kazna se neće izvršiti ukoliko optuženi u roku od jedne godine ne počini novo krivično djelo, potvrđeno je Feni u Kantonalnom tužiteljstvu Sarajevo.
  

 Optužnica Krajinu tereti da tokom 2013. i 2014. godine u svojstvu ministra finansija FBiH nije isplatio sredstva Hrvatskoj stranci prava, koja su odobrena sa pozicije transfer za političke stranke i koalicije u ukupnom iznosu od 124.759,00 KM, čime je počinio krivično djelo nesavjestan rad u službi iz člana 387.stav 2 u vezi stava 1 KZ FBiH.

 

(FENA/em)

 

 

BLIN
KOMENTARI