Pismo ogorčenog Sarajlije

Htio zakazati termin na Radiologiji: Prvi put mi kažu 'srijedom ne zakazujemo', drugi put 'pao sistem', a treći ...

Hronika 28.06.16, 14:11h

Htio zakazati termin na Radiologiji: Prvi put mi kažu 'srijedom ne zakazujemo', drugi put 'pao sistem', a treći ...
Iskustvo našeg sugrađanina prošli su i mnogi drugi pacijenti koji su pokušali da zakažu termin na Klinici za radiologiju...

 

Da li je zaista neophodno da pored konstantnih gužvi i višemjesečnog čekanja na termin za magnetnu rezonancu na Klinici za radiologiju, pri Kliničkom centru Univerziteta Sarajevo, pacijenti čak i kod rutinskih poslova, kao što je zakazivanje termina, prolaze kroz 'torturu' neorganizovanog sistema?!


Ovo se pita ogorčeni Sarajlija koji je dobio uput za MRI kičme (magnetna rezonanca), a kada je pokušao da zakaže termin na Klinici za radilogiju, naišao je na brojne (posve nepotrebne) teškoće i tek iz trećeg puta, kakao kaže, zahvaljujući vlastitoj upornosti - u tome i uspio.


"Prvi put kada sam došao na Radiologiju, rekli su mi: E, znate, srijedom ne zakazujemo! Došao sam kroz par dana ponovo, rekoše mi 'čekajte!"... Čekam više od pola sata, i upitam: Pa, šta se dešava?! A oni mi 'ladno odgovore: E, pao nam je sistem! Dođoh i treći put, valjda ću imati konačno sreće, i zaista - nit' je srijeda, nit' je pao sistem, ali drčna sestra kaže: Ne može to tako, moram da provjerim sa doktorom kada možete dobiti termin... Sačekajte! Čekam 25 minuta, sestre nigdje, nigdje gužve ni pacijenata, i već se osjećam kao totalna budala... I konačno se vraća, a ja dobijam termin - za kraj oktobra! Dobro je, pomislih, makar sam ga zakazao!, piše u svom pismu D. M. (ime i prezime poznato redakciji) nakon avanture koju je 'proživio' samo da bi zakazao termin za snimanje.

 

Eh, pa nije svako Brega!

 

Ipak, za očekivati je da će novi menadžment na čelu sa Sebijom Izetbegović ove propuste dovesti u red te da će pacijenti uskoro imati posve drugačija iskustva sa Klinike za radiologiju.  

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

BLIN
KOMENTARI