foto/ vijest koja je p(r)otresla bh. javnost

Sramotan biznis: Fikret Hodžić brendirao genocid pa htio prodavati majice!

Hronika 28.06.16, 12:04h

Sramotan biznis: Fikret Hodžić brendirao genocid pa htio prodavati majice!
Naime, na službenoj Facebook stranici kompanije HIFA Petrol objavljen je post u kojem pozivaju na kupovinu majica s motivom Srebreničkog cvijeta

 

Jučer je u javnosti jedna vijest izazvala burne reakcije o kojima se priča i danas.

 

Naime, na službenoj Facebook stranici kompanije HIFA Petrol objavljen je post u kojem pozivaju na kupovinu majica s motivom Srebreničkog cvijeta. Naime, u Sarajevu je u ponedjeljak u sjedištu udruženja  „Majke enklave Srebrenice“ trebalo biti upriličeno potpisivanje ugovora  između ovog udruženja, poznatog TV voditelja Fikreta Hodžića i grupacije Hifa.

 

Fikret je nedavno pokrenuo svoju modnu liniju odjeće „FH BRAND“, a prvu liniju modela majica za žene i muškarce uz saradnju sa kompanijom HIFA GROUP posvetio je upravo Srebrenici, svom rodnom gradu.

 

U saradnji sa HIFA GROUP kao ekskluzivnim zastupnikom i distributerom ovih majica, Fikret je angažovao i poznatog bh. modnog dizajnera Adnana Hajrulahovića Haada.

 

srebrenica-hifa

 

Na  društvenim mrežama odmah je nastala čitava lavina podijeljenih mišljenja o tome predstavlja li ovakva jedna kampanja pohvalnu inicijativu ili pak zloupotrebljava sjećanje na grozomoran genocid i provocira bol onih koji dan danas sa njime žive. 


"Ekskluzivna prodaja majica na benzinskim pumpama HIFA Group. Od srijede 29. juna na svim benzinskim pumpama HIFA Group imate mogućnost kupovine brendiranih majica 'FH brand i HAAD design' by Fikret Hodžić #ijasamizsrebrenice. Cijena majice iznosi 25 KM", napisali su na Facebook stranici. 

 

Osim prodaje majica s motivima srebreničke tragedije, na Facebooku je objavljena i promotivna nagradna igra "Osvoji brendiranu majicu 'FH brand'". U pozivu za učešće u nagradnoj igri je napisano da je potrebno u komentar na post napisati rečenicu/citat ili stih, vezan za sjećanje na Srebrenicu. 

 

fb-hifa

 

fb-hifa-2

 

Nakon burne reakcije javnosti, negodovanja na društvenim mrežama i napisima u medijima, HIFA group 'odustala' je od prvobitne namjere i oglasila se sljedećim saopćenjem za javnost.

 

U zajedničkom dogovoru, baš kao i kada smo kretali u priču oko koje se vodi polemika, Hifa Petrol zajedno sa Fikretom Hodžićem je odlučila da 29.06.2016. ne kreće u realizaciju prodaje majica. Svakako, danas potpisani ugovor sa udruženjem "Majke enklave Srebrenice i Žepe" bit će realiziran na način na koji smo prethodno dogovorili sa njima.- sdaopćeno je iz press službe HIFA grupe. 
 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI