SUSRET NA BOLU

Čuveni istraživač Erich Von Daniken i producent History Channela kod Semira Osmanagića u Megalitnom parku

Hronika 28.06.16, 11:06h

Čuveni istraživač Erich Von Daniken i producent History Channela kod Semira Osmanagića u Megalitnom parku
Posjetom Danikena Megalitnom parku u Bolu, Osmanagić simbolično najavljuje promociju novih destinacija, ne samo u BiH (Visoko, Zavidovići, Stolac, itd.) već i u Hrvatskoj (Bol). Kulminacija ovogodišnjih posjeta Megalitnom parku u Bolu bit će dolazak čuvenog fizičara Nasima Harammeina u oktobru 2016. godine

 

Najpoznatiji živući istraživač drevnih civilizacija Erich Von Daniken te producent hit serije “Ancient Aliens” na History Channelu Giorgio Tsoukalos posjetiće Megalitni park u Bolu i sresti se sa dr. Semirom Osmanagićem 4. jula ove godine.


Semir i Sabina Osmanagić izgradili su Megalitni park u Bolu na Braču (Hrvatska) 2014. godine, koji nizom kamenih instalacija simbolizira energiju Solarnog sistema, piramida, kamenih kugli, dolmena i menhira. Nezvanično su ga otvorili Michael Tellinger (Južna Afrika), Valery Uvarov (Rusija) i Klaus Dona (Austrija) u septembru 2014. godine.


Zvanično otvaranje Megalitnog parka bilo je u augustu 2015. u prisustvu načelnika Općine Bol Tihomira Marinkovića, predsjednika Turističke zajednice Bol Markita Marinkovića i brojnih drugih zvanica, kada je istaknuto da je “Bol dobio jedinstvenu turističku atrakciju”. (www.megalitnipark.com)


Erich Von Daniken je tokom svoju višedecenijske karijere objavio niz bestselera i sa 62 miliona prodatih knjiga je postao jedan od najčitanijih autora svih vremena. Giorgio Tsoukalos je autor brojnih epizoda “Ancient Aliens” koje su pogledali desetine miliona gledalaca širom svijeta. Urednik je časopisa “Legendary Times Magazine”.


Daniken je posjetio Osmanagića u maju 2014. na lokaciji bosanskih piramida i prahistorijskih podzemnih tunela u Visokom (http://piramidasunca.ba/bs/press/item/9281-daniken-posjetio-bosanske-piramide-ovo-je-najveći-misterij-moje-karijere.html).


Posjetom Danikena Megalitnom parku u Bolu, Osmanagić simbolično najavljuje promociju novih destinacija, ne samo u Bosni i Hercegovini (Visoko, Zavidovići, Stolac, itd.) već i u Hrvatskoj (Bol). Kulminacija ovogodišnjih posjeta Megalitnom parku u Bolu bit će dolazak čuvenog fizičara Nasima Harammeina u oktobru 2016. godine.


Za 2017. Osmanagić planira biti domaćin izabranim međunarodnim grupama u maju/junu i septembru koje će kombinirati piramide u Visokom, kamene kugle u Zavidovićima i Megalitni park u Bolu. U septembru će mu se pridružiti autorica bestselera “The Expected One” Katlyn McGovan (SAD). Knjige su joj prodate u milionskim tiražima, a prevedene na više od pedeset jezika.


Na taj način dr. Semir Osmanagić nastavlja s pozitivnom promocijom regiona.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI