JUČERAŠNJI DEBAKL - BREXIT 2

Britanski mediji razapeli svoju reprezentaciju: Pokrenuta peticija za ponavljanje utakmice!

Sport 28.06.16, 10:35h

Britanski mediji razapeli svoju reprezentaciju: Pokrenuta peticija za ponavljanje utakmice!
Engleski mediji nisu imali razumijevanja za svoje nogometaše pa su ih propisno izvrijeđali. The Sun je otišao najdalje u tome pa je svoje nogometaše prozvao "ledene budale"

 


Island je sinoć pobjedom protiv Engleske (2:1) napravio najveću senzaciju Europskog prvenstva. Simpatični "ribari" izbacili su reprezentaciju koja je najavljivala čak i naslov prvaka, a nakon ispadanja Englezi su postali predmet ismijavanja na društvenim mrežama.

 

Tako se njihov jučerašnji pohod već naziva Brexit 2, jer su nakon izlaska iz Europske unije ispali i s Europskog prvenstva. No, tu šalama nije bio kraj jer su navijači pokrenuli i online peticiju sa zahtjevom da se ponovi utakmica protiv Islanda, kao što Englezi sada traže ponavljanje referenduma na kojem su se izjasnili za izlazak iz EU, piše Večernji.hr.

 

euro-2016-engleska-peticija


Engleski mediji također nisu imali razumijevanja za svoje nogometaše pa su ih propisno izvrijeđali. The Sun je otišao najdalje u tome pa je svoje nogometaše prozvao "ledene budale".

 

Nešto blaži bili su ostali mediji, ali su svejedno zbijali šale na račun svoje reprezentacije.


"Engleska je dvaput u tjedan dana ispala iz Europe", piše Mirror.


Legenda engleskog nogometa Alan Shearer za BBC je rekao:


– Ovo je nešto najgore što sam vidio u životu.


The Times je na sličnom tragu, piše da je ovo najveća sramota u povijesti engleske reprezentacije, dok Daily Mail podvlači da su izgubili od nacije koja ima 320 tisuća stanovnika, a izbornik im je zubar, piše Večernji.hr.

 

Mnogi su, pak, podsjetili i na šokantni poraz Engleske (0-1) od SAD-a na SP 1950. u Brazilu, iako neki pišu da će poraz iz Nice sada nadmašiti taj dosadašnji najgori rezultat, prenosi agencija Fena.

 

"To je bila noć koja je Engleskoj najviše ponizila u međunarodnom nogometu: puno gora od poraza sa SP-a 1950. od SAD-a u Belo Horizonteu", piše Paul Hayward u "The Telegraphu", prenosi Hina.

 

"Poraz ovdje u Nici uvijek će biti puno veća trauma. I to zato jer se dogodio u razdoblju kada je Premier League postala globalna industrija."

 

"Guardian" također uspoređuje sinoćnji poraz s porazom iz 1950. u Belo Horizonteu i sugerira kako se sada trebaju preispitati engleske aluzije da su sila svjetskog nogometa.

 

"Hodgsonova vladavina bit će definirana kroz poraz koji se može usporediti s porazom od SAD-a na svjetskom prvenstvu 1950.", piše "Guardian". "Sada će početi samopreispitivanje u zemlji koja sebe voli smatrati nogometnim kraljevstvom."

 

"The Daily Mail" poraz od Islanda opisao je kao "seizmički val" za engleski nogomet i dodaje da je Hodgson vjerojatno trebao biti smijenjen nakon što je Engleska ispala u grupnoj fazi na SP-u 2014. u Brazilu.

 

"Kakav je to gubitak, zadnje dvije godine", piše "Daily Mail". "Hodgson je trebao otići 2014. kada je Engleska izgubila dvije utakmice na SP-u. Nije bio pravi čovjek tada, a nije ni sada".

 

"Puno se govorilo o napretku, obećanju i jakoj kulturi odgovornosti, ali pod pritiskom sve je to isparilo".

 

Osim kritika upućenih Hodgsonu, kritizirani su i igrači ali i kultura Premier League.

 

"Razlog zašto se nacija bori da osjeća empatiju ili povezanost s većinom igrača je njihov ego", piše Ian Herbert u "The Independentu". "Preslavni, prevažni, prebogati, previsoko, premoćni, to je ta Engleska."

 

Novinar "The Guardiana" Dominic Fifield također je kritizirao iskusnije igrače u momčadi koji nisu pokazali vodstvo, a nisu ni istupili da pomognu svojim mlađim suigračima.

 

BBC-jev Phil McNulty također smatra da se igrači trebaju pogledati pod novim izbornikom, prenosi agencija Fena.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI