osumnjičen u predmetu 'Bobar banka'

Na graničnom prelazu između Srbije i BiH uhapšen Darko Jeremić

Front 28.06.16, 10:20h

Na graničnom prelazu između Srbije i BiH uhapšen Darko Jeremić
Osumnjičeni će u narednim satima biti predat postupajućem tužitelju Tužiteljstva BiH, koji će ispitati osumnjičenog i donijeti odluku o daljnjim aktivnostima, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH

 

Na temelju tjeralice raspisane na zahtjev Tužiteljstva BiH, na graničnom prijelazu između Srbije i Bosne i Hercegovine, lišen je slobode Darko Jeremić (1975.), osumnjičen u predmetu "Bobar banka".

 

Osumnjičeni će u narednim satima biti predat postupajućem tužitelju Tužiteljstva BiH, koji će ispitati osumnjičenog i donijeti odluku o daljnjim aktivnostima, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

 

Darko Jeremić, jedan je od ključnih osumnjičenih u ovom složenom predmetu za organizirani kriminal i financijski kriminal, koji je najopsežniji predmet iz ove oblasti u postdejtonskoj BiH (nanesena šteta od oko 280 miliona KM). 

 

Tužiteljstvo BiH intenzivno radi na predmetu "Bobar banka", istraga je u završnoj fazi i u narednom periodu bit će donesena tužiteljska odluka.

 

Također, Tužiteljstvo BiH još jednom ističe da postupa u skladu sa zakonom i najvišim profesionalnim standardima i odlučno odbacuje bilo kakve političke pritiske koji dolaze od ministra sigurnosti BiH, u ovom i svim drugim predmetima na kojima radi, te se takvi pritisci mogu smatrati ometanjem rada pravosuđa.

 

(FENA/mr)

BLIN
KOMENTARI