Video / Senzacija na Euru 2016

Zato volimo Island: Pogledajte vikinšku proslavu trijumfa nad Englezima

Sport 28.06.16, 09:18h

Zato volimo Island: Pogledajte vikinšku proslavu trijumfa nad Englezima
Predvođeni kapetanom Aronom Gunnarssonom, igrači su došli ispod tribine s njihovim navijačima i onda je krenuo savršeno uigrani vikinški ples islandskih igrača i navijača, a svi ostali na stadionu samo su šutke i zadivljeno gledali

 

Island je senzacionalno pobijedio Englesku 2:1 i izborio četvrtfinale Eura, a igrači i navijači veličanstveni trijumf proslavili su vikinškim pokličima i sinhroniziranim pljeskanjem.

 

Radili su to tokom cijelog turnira, odnosno nakon svake od utakmica u skupini, koju su također iznenađujuće okončali na prvom mjestu, ali trijumf u Nici ipak zauzima posebno mjesto, ne samo u islandskoj, nego i u svjetskoj nogometnoj povijesti, pa je shodno tome i ova proslava bila posebno nadahnuta.

 

Predvođeni kapetanom Aronom Gunnarssonom, igrači su došli ispod tribine s njihovim navijačima i onda je krenuo savršeno uigrani vikinški ples islandskih igrača i navijača, a svi ostali na stadionu samo su šutke i zadivljeno gledali. 


 
Ovakav način proslave jedan je od mnogih razloga zašto su se ljubitelji nogometa širom svijeta zaljubili u ove totalne autsajdere, koji su i nakon četiri utakmice na Euru bez poraza.


 
Sljedeći vikinški ples sprema se za nedjelju u Parizu, gdje Island igra četvrtfinale protiv Francuske!

 

 

(Index.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI