Potvrđena optužnica

Tetku ubio na podmukao način, prijeti mu 45 godina robije

Hronika 27.06.16, 21:13h

Tetku ubio na podmukao način, prijeti mu 45 godina robije
Podsjetimo, tijelo Fuade Mahmić pronađeno je početkom aprila ispod Željezničkog mosta blizu obale rijeke Bosne u naselju Blatuša u Zenici

 

Sudija za prethodni postupak Kantonalnog suda u Zenici potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona protiv 18-godišnjeg Muhameda Mahmića iz Zenice koji se tereti za ubistvo, i Rasima Alića iz Zenice, zbog sumnje da je počinio krivično djelo pomoć učinitelju poslije krivičnog djela.


Mahmić je optužen da je ubio svoju tetku (očevu sestru) 46-godišnju Fuadu Mahmić na okrutan i podmukao način, a njegov prijatelj Alić da mu je pomogao nakon toga.


Podsjetimo, tijelo Fuade Mahmić pronađeno je početkom aprila ispod Željezničkog mosta blizu obale rijeke Bosne u naselju Blatuša u Zenici.


Leš je pronašao ribar i o tome obavijestio policiju. Obdukcija, koju je uradio vještak Zdenko Cihlarž, pokazala je da je Fuada umrla usljed gušenja. Ona je u momentu pronalaska bila umotana u bijeli čaršaf, a noge i ruke su joj bile vezane.


Također, konstatovano je više povreda glave, vrata i tijela. Istragom je utvrđeno da je ubijena u sobi na spratu porodične kuće u kojoj je živjela sa roditeljima i bratićem.


Za ovakvo krivično djelo zaprijećena je kazna od minimalno deset godina do kazne dugotrajnog zatvora (od 20 do 45 godina). 

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI