Obje prebačene u UKC RS

Banja Luka: Poznata košarkašica napala majku nožem pa pokušala samoubistvo

Hronika 27.06.16, 16:03h

Banja Luka: Poznata košarkašica napala majku nožem pa pokušala samoubistvo
Prema nezvaničnim informacijama cijelu dramu spriječio je Smiljin brat koji živi zajedno sa njima

 

Poznata banjalučka košarkašica Smilja Rađenović (49) nožem je izbola majku Zorku (75), a zatim pokušala da se ubije.

 

Incident se dogodio u petak u Ulici Sime Miljuša u Banjalučkom naselju Starčevica. Nakon što je izbola majku, Smilja je šest puta ubola sebe u vrat i grudni koš.

 

Prema nezvaničnim informacijama cijelu dramu spriječio je Smiljin brat koji živi zajedno sa njima, prenosi ATV Banja Luka. 

 

Smilja i Zorka su prevezene u UKC RS u Banjoj Luci, gdje su zadržane na liječenju.

 

Zorka je zadobila lakše povrede lijeve dojke, a Smilja takođe povredu lijeve dojke i vrata. Nakon što je zbrinuta u hirurškoj ambulanti, premještena je na psihijatriju, gdje je zadržana na liječenju.

 

Stanari zgrade u kojoj živi porodica Rađenović, još ne mogu da vjeruju šta se desilo. Svi za ovu porodicu imaju samo riječi hvale, a prvenstveno za Smilju.

 

- Svi su veoma ljubazni i dobri prema svim komšijama. Nikada nisam prošla ni kraj Smilje ni njenog brata da se ne zaustave i da me ljubazno ne pozdrave, rekla je jedna od komšinica.

 

Kaže da je Zorka teško oboljela prije sedam godina i da se tada kod nje doselila Smilja.

 

- Ostavila je sve svoje obaveze kako bi pomagala majci. Stalno sam je viđala kako je izvodi i kupuje sve što joj treba. Nikada nisam primijetila bilo kakav sukob između njih, rekla je ista sagovornica i dodala da se iz njihovog stana nikada nije čula galama.

 

Jedan od stanara je ispričao da je dolazeći s posla zatekao Hitnu pomoć ispred zgrade i policijsko auto.

 

- U zgradi na stepenicama je bilo krvi i kad sam ušao u stan supruga mi je rekla šta se desilo. Nisam mogao vjerovati jer je to veoma dobra i kulturna porodica, ističe komšija Rađenovića.

 

Smilja Rađenović je jedna od najpoznatiji banjalučkih košarkašica, koja je u karijeri osvojila brojne titule. Najveći uspjeh za nju je bi kada je 1989. godine sa ekipom „Jedinstvo“ iz Tuzle osvojila titulu prvaka Evrope. Igrala je i za reprezentaciju Jugoslavije, a poslije karijere radila je i u nekoliko košarkaških klubova.

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI