u organizaciji bhxhc bookinga i smf promotions

Brazilska thrash metal trojka Nervosa, War-Head i Agelast 1. jula u sarajevskoj Slogi

DEPO CLUBBING 27.06.16, 14:56h

Brazilska thrash metal trojka Nervosa, War-Head i Agelast 1. jula u sarajevskoj Slogi
U petak, 1. jula u sarajevskom klubu Sloga- Cinemas nastupit će brazilski ženski thrash metal trio Nervosa uz podršku osječkog War-Heada te bh. benda Agelast a ulaz na ovaj događaj košta pet KM

 

Nervosa je metal senzacija iz São Paula, osnovana 2010. godine. Trio čine Prika Amaral, Fernanda Lira i Pitchu Ferraz. Agresivni thrash metal sa dozom agresivnosti kakvu pokazuju samo latinoamerički bendovi prvi put je zapisan na demo izdanju 2012. godine koje je usmjerilo pažnju na ovaj bend.


2014. godine Nervosa potpisuje za Napalm Records i grupa objavljuje prvi album – “Victim of Yourself” hvaljen je od strane fanova i kritike. U Sarajevo stižu u sklopu promocije svog novog studijskog albuma “Agony” koji će Napalm Records objaviti u junu ove godine.

 

 


Dobro poznati osječki thrasheri War-Head dijelit će binu sa Nervosom u Sarajevu. War-Head je jedan od najaktivnijih osječkih i hrvatskih metal bendova. Osnovani 2003. godine, 2004. su objavili mračan demo na kojem je bubnjeve odsvirao Honza Kapák iz dobro poznatog Avengera. 2008. objavljuju svoj prvi studijski album “No Signs of Armageddon”.

 

Slijedi “… Still No Signs of Armageddon”, a posljednji studijski materijal nosi naziv “Imperium Mundi” i objavljen je 2014. godine.

 

 

Agelast je petočlani bh. hardcore metal bend osnovan 2012. godine. 2014. godine objavili su EP izdanje “The Genesis of Mechanical Creations”, a iza sebe imaju i nekoliko turneja.

 


Koncert ova tri benda će biti organiziran u saradnji BHHC Bookinga, Sarajevo Metal Fest Promotionsa i Wolves Bookinga, a prijatelji događaja su Jeftina Štampa i Karlovačko.

 

(DEPO PORTAL/em)

 

 

BLIN
KOMENTARI