TUGA ZBOG PORAZA NE PRESTAJE

I Ćiro u suzama nakon ispadanja Vatrenih: Pa, moj Čačiću, Pjaca je Bog, a ti ga držiš na klupi!

Sport 27.06.16, 10:30h

I Ćiro u suzama nakon ispadanja Vatrenih: Pa, moj Čačiću, Pjaca je Bog, a ti ga držiš na klupi!
- Kako neću plakati, pa ja sam Hrvat i u svoj ovoj tuzi u kojoj u Hrvatskoj živimo, ovi naši igrači su svjetlo, oni su nam bili nekakva nada. I sad je ugašena ovako nepravedno, kaže legendarni Ćiro Blažević

 


Miroslava Ćiru Blaževića potpisnik ovih redaka dobro zna 25 godina. I vidjeli smo kod njega svega, čuli smo od njega svašta, veselja, ljutnje, psovki, šale... Ali, suze, plač nikad, baš nikad, sve do sinoć. Par minuta prije ponoći, dok su naši reprezentativci plakali po terenu, Ćiro je zaplakao, jedva je govorio, teško nalazio riječi.


Fatalna Čačićeve greška


- Ovo što sam sada doživio, nisam nikada, ovo je strašno, strašno. Ne znam je li izbornik Čačić doživio nešto slično, ali znam da je napravio fatalnu grešku, fatalnu. Ma ja ne mogu vjerovati da mu Pjaca nije igrao. Pa Pjaca je, moj Čačiću, Bog, a ti ga držiš na klupi, zagrijavaš - kroz suze je govorio legendarni Ćiro za Večernji list, koji je prije par dana, hvaleći reprezentaciju ustvrdio:


- Deset godina to nisam želio, ali sad želim da me ova reprezentacija nadmaši, zbog našeg naroda napećenog od ovih političara.


Nije mu se to ostvarilo, zato je teško podnio ovaj sinoćnji poraz naše reprezentacije, zato je jedva govorio.


- Kako neću plakati, pa ja sam Hrvat i u svoj ovoj tuzi u kojoj u Hrvatskoj živimo, ovi naši igrači su svjetlo, oni su nam bili nekakva nada. I sad je ugašena ovako nepravedno. Zato ne mogu vjerojavati da Pjaca nije igrao, da nije ušao mnogo ranije u igru. Gledam utakmicu i stalno vičem, Ante, uvedi Pjacu, uvedi Pjacu. Pa daj poslušaj ovu staru budalu. Ali, ne. I onda se dogodi užas. Ma, ne mogu više govoriti - zaključio je Ćiro.


Ostala je Hrvatska bez četvrtfinala, ostala je bez nade da će, ovaj put, sjajna generacija napraviti nešto veliko, da će se vratiti u Hrvatsku kao veliki pobjednici.


- Govorio sam da je sad ovo novo, potpuno drugačije natjecanje, da više nema veze s onim utakmicama u skupinama. Uvijek su te utakmice na ispadanje drugačije, u njima treba zaboraviti sve što je bilo prije. Sad nam se dogodilo da smo iz jednog udarca Portugala primili taj jedan gol. Nismo zaslužili ispadanje po prikazanom u ovoj utakmici. Iz naše dvije velike prilike Portugal nam je napravio dva kontranapada i zabio nam gol - komentirao je partiju naše nogometne reprezentacije Tomislav Ivković koji je veliki dio svoje karijere proveo upravo u Portugalu.


I on bi, kao i Ćiro, dao puno više prilike Marku Pjaci.


Pjaca radi razliku


- Treba reći da nismo imali ni sreće, ali meni se nekako počeo gubiti raspored na terenu, a ulaskom Pjace riješili smo taj problem. Gledajući ovu utakmicu, moj je dojam, a neću nikoga imenovati, da su dva igrača koja su izašla morala ranije izaći. A Pjaca? Možda sam malo subjektivan, ali meni bi Pjaca igrao u prvih jedanaest. On je poseban igrač, tip nogometaša koji radi razliku na terenu, koji donosi toliko toga. Kada je ušao, sve se okrenulo, u tih deset minuta koliko je dobio upravo to je pokazao - veli Ivković koji je za kraj dodao:


- Grozno je što mi stalno moramo ovako dramatično, tragično ispadati, strašno.

 

(Večernji.ba/DEPO PORTAL/ BLIN MAGAZIN/ad)

 

BLIN
KOMENTARI