VIDEO/ DEBAKL U TOULOUSEU

Euro 2016: Mađarska potpuno slomljena, Belgija sa visokih 4:0 odlazi u četvrtfinale!

Sport 26.06.16, 22:49h

Euro 2016: Mađarska potpuno slomljena, Belgija sa visokih 4:0 odlazi u četvrtfinale!
Nakon furioznog početka, prvi pogodak pao je poslije samo 10 minuta igre... U drugom poluvremenu Belgija je potvrdila zašto odlazi među osam najboljih

 


Posljednja utakmica osmine finala današnjeg natjecateljskog dana na smotri najboljih reprezentacija Evrope, duel Mađarske i Belgije, odigrana je večeras u Toulouseu.


Nakon furioznog početka, prvi pogodak pao je poslije samo 10 minuta igre, strijelac je bio Toby Alderweireld i Belgija je povela sa 1:0. Kevin De Bruyne odlično je izveo slobodan udarac, a najviši u skoku bio je stoper belgijske reprezentacije koji je pogodio glavom u mrežu Kiralyja.

 

 

Još nekoliko prilika bilo je i za jednu i za drugu ekipu do kraja prvog poluvremena, ali nije bilo zgoditka.

 

Nakon mnogo bolje i otvorenije igre Mađara i nekoliko propuštenih šansi, u samo dvije minute uslijedio je potop mađarske reprezentacije. U 78.minuti utakmice sjajna akcija Belgijanaca, a nakon odlične asistencije Hazarda, Batshuayi (koji je u igru ušao tek dvije minute ranije) zabija za 2:0.

 

 

Samo minut kasnije, dok se Mađari još nisu ni povratili od drugog gola u svojoj mreži, nova furiozna akcija Belgijance dovodi do 3:0, a strijelac je večeras briljantni Hazard.    

 

 

I onda u prvoj minuti sudijskog vremena Carrasco zabija za fanstastičnih 0:4!

 

 

Belgija se u četvrtfinalu sastaje sa selekcijom Wallesa.

 

Sastavi:

MAĐARSKA: Király, Lang, Kádár, Dzsudzsák, A. Nagy, Szalai, Gera, Lovrencsics, Pinter, Guzmics, Juhász

BELGIJA: Courtois, Alderweireld, Vermaelen, Nainggolan, Vertonghen, Witsel, De Bruyne, R. Lukaku, Hazard, Mertens, Meunier

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI