VIDEO/ SJAJNA PREDSTAVA NIJEMACA

Euro 2016: Elf sa tri gola pregazio Slovačku i bez problema ušetao u čevrtfinale

Sport 26.06.16, 20:17h

Euro 2016: Elf sa tri gola pregazio Slovačku i bez problema ušetao u čevrtfinale
Nijemci su tako upisali 18. pobjedu nad Slovacima u međusobnim duelima, a uspjeli su im se i osvetiti za poraz 1:3 u prijateljskom susretu na stadionu u Augsburgu uoči Eura 29. svibnja.

 

Njemačka je peti sudionik četvrtfinala Europskog prvenstva u Francuskoj. Svjetski prvaci razbili su Slovačku s 3:0 u Lilleu te će se za polufinale boriti s boljim iz dvoboja Engleske i Islanda, koji se igra sutra.
 

Momčad Joackima Lowa slavila je golovima Jeromea Boatenga u 8, Maria Gomeza u 43. te Juliana Draxlera u 63, dok je vratar Slovačke Matuš Kozačik uspio obraniti penal Mesutu Ozilu u 13. minuti.
 

Nijemci su tako upisali 18. pobjedu nad Slovacima u međusobnim duelima, a uspjeli su im se i osvetiti za poraz 1:3 u prijateljskom susretu na stadionu u Augsburgu uoči Eura 29. svibnja.
 

 
Od samog starta Njemačka je krenula silovito na gol Slovačke, koja je kapitulirala u 8. minuti. Toni Kross izveo je korner s lijeve strane, obrana Slovačke odbila je loptu, a na nju je naletio Jerome Boateng i na prvu, poput Luke Modrića protiv Turske, opalio s 25 metara i zabio u lijevi kut za veliko vodstvo svjetskih prvaka u Lilleu.

 

 

Samo četiri minute kasnije Martin Škrtel je naivno odgurnuo Maria Gomeza tijekom centaršuta, a sudac Szymon Marciniak dosudio je penal. Mesut Ozil mogao je povisiti na 2:0, ali je njegov udarac uspio obraniti vratar Matuš Kozačik. Sjajni veznjak šutirao je u desni kut, ali je Kozačik pročitao njegovu namjeru te odlično reagirao. Slovaci su uspjeli preživjeti potop u četiri minute.
 
 

Čak 11 udaraca, od ukupno 14 u prvom poluvremenu, uputila je Njemačka na gol protivnika. A, Slovačka je prvi i jedini put zaprijetila u 40. minuti. Peter Pekarik odlično je centrirao s desne strane, a Juraj Kucka s pet metara glavom sjajno šutirao. No, nevjerojatni Manuel Neuer uspio je obraniti njegov šut pod prečku i spasiti svoju momčad.

 

Njemačka će se boriti za polufinale Europskog prvenstva protiv pobjednika dvoboja Engleska - Island, koji se igra sutra 21 sat.
 

 

NJEMAČKA - SLOVAČKA 3:0
 

Strijelci: 1:0 Boateng (8), 2:0 Gomez (43), 3:0 Draxler (63)
 
Žuti kartoni: Kimmich 46, Hummels 67. (Njemačka), Škrtel 13, Kucka 91. (Slovačka)
 
Pred 47.000 gledatelja na stadionu Pierre-Mauroy u Lilleu sudio je Poljak Szymon Marciniak.
 
NJEMAČKA: Neuer - Kimmich, Boateng (Howedes 72), Hummels, Hector - Kross, Khedira (Schweinsteiger 76) - Muller, Ozil, Draxler (Podolski 72) - Gomez
 
SLOVAČKA: Kozačik - Pekarik, Škrtel, Durica, Gyomber (Salata 84) - Hrošovsky, Skriniar, Hamšik - Kucka, Weiss (Gregus 46), Duriš (Šestak 64)

 

(Index.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/em)

 

 

BLIN
KOMENTARI