MLADI STRUČNJACI U BORBI PROTIV KORUPCIJE

Daniel Mitov uručio diplome prvoj generaciji polaznika Akademije poslovne etike i usklađenosti u BiH

Hronika 17.06.16, 15:39h

Akademija poslovne etike i usklađenosti održana je na Ekonomskim fakultetu u Sarajevu od 7. aprila do 4. juna 2016., s edukacijskim programom podijeljenim u pet tematskih modula


Ministar vanjskih poslova Republike Bugarske Daniel Mitov juče je u Sarajevu uručio diplome prvoj generaciji polaznika Akademije poslovne etike i usklađenosti u BiH.


Mitov je polaznicima poželio uspjeh u njihovom budućem radu kao stručnjaka u oblasti borbe protiv korupcije, naglasivši da ona predstavlja jedan od najvećih izazova izgradnji demokratskih i funkcionalnih institucija.


- To je vječna borba i zato je vrlo bitno da ste vi spremni i da ste uspješno prošli ovu obuku – poručio je Mitov.


Istakao je da tamo gdje ima korupcije nema transparentnosti, tržišne ekonomije, niti sudske vlasti, zbog čega je borba protiv te pojave najznačajnija.


Akademija poslovne etike i usklađenosti održana je na Ekonomskim fakultetu u Sarajevu od 7. aprila do 4. juna 2016., s edukacijskim programom podijeljenim u pet tematskih modula.


Bugarska je finansirala 11 stipendija u kategoriji mladih diplomaca koji svoju karijeru žele usmjeriti u pravcu profesionalca za etiku, usklađenost i antikorupciju, kao i šest dodatnih stipendija za predstavnike partnerskih organizacija na projektu.


Osnivač Akademije poslovne etike i usklađenosti u BiH je kompanija Net Consulting d.o.o. iz Sarajeva.


(FENA/ad)

BLIN
KOMENTARI