porazgovarali o situaciji

Ivanić se požalio Vučiću: 'Srbi u BiH su u strahu i usamljeni...'

Front 31.05.16, 10:56h

Ivanić se požalio Vučiću: 'Srbi u BiH su u strahu i usamljeni...'
U razgovoru o situaciji u BiH, Ivanić je Vučiću prenio da se Srbi u BiH, poslije mnogo godina, ponovo osjećaju usamljeni i da strahuje od nastavka preglasavanja u organima BiH, koje je počelo odlukom o popisu, kao i od ugrožavanja nacionalnih interesa Srba u BiH

 

Mladen Ivanić, član Predsjedništva BiH iz RS, razgovarao je danas u Beogradu sa Aleksandrom Vučićem, predsjednikom Vlade Srbije i upoznao ga sa novonastalim pogoršanjem političkih prilika i međunacionalnih odnosa u BiH.

 

U razgovoru o situaciji u BiH, Ivanić je Vučiću prenio da se Srbi u BiH, poslije mnogo godina, ponovo osjećaju usamljeni i da strahuje od nastavka preglasavanja u organima BiH, koje je počelo odlukom o popisu, kao i od ugrožavanja nacionalnih interesa Srba u BiH.

 

Vučić je zahvalio Ivaniću na informacijama, kao i na odgovornom postupanju u zaštiti vitalnih interesa, kako Bosne i Hercegovine, tako i interesa srpskog naroda u njoj. „Srbija želi dobre i najbliže odnose sa Bosnom i Hercegovinom, ali Srbija ne može i neće nikada ostaviti na cjedilu srpski narod u BiH“, poručio je premijer Vučić.

 

Usljed novonastalih okolnosti, navodi se, Vučih i Ivanić su dogovorili češće susrete i razmjenu informacija i mišljenja, saopšteno je iz Vlade Srbije.

 

(Nezavisne, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI