VIDEO/ UŠAO U RING NA VLASTITU ODGOVORNOST

Iako su mu ljekari zabranili da se bori, Denis Stojnić u dugoj rundi nokautirao Christiana M'Pumbua

Sport 29.05.16, 10:49h

Iako su mu ljekari zabranili da se bori, Denis Stojnić u dugoj rundi nokautirao Christiana M'Pumbua
Stojnić je i pored zdravstvenih problema tražio od organizatora da se bori i na kraju je na svoju odgovornost ušao u ring i nokautirao bivšeg prvaka „Bellatora“

 

Premda je ljekarski tim organizacije HIT-FC prvobitno zabranio našem najboljem MMA borcu Denisu Stojniću da se sinoć bori u Plus 5 Areni u Zurichu protiv Christiana M'Pumbua na MMA Championshipsu, zbog povrede lijevog ramena, meč je na kraju ipak održan.


Stojnić je i pored zdravstvenih problema tražio od organizatora da se bori i na kraju je na svoju odgovornost ušao u ring i nokautirao bivšeg prvaka „Bellatora“.


Stojnić je Christiana M'Pumbua nokautirao u drugoj rundi. Prvo je desnim aperkatom uzdrmao bivšeg prvaka „Bellatora“, seriju je nastavio lijevim krošeom, a potom oborio M'Pumbu i čekičanjem, koje mu je najjače oružje, završio borbu i osvojio HIT-FC pojas.

 


Na kraju meča Stojnić se zahvalio na velikoj podršci svim ljudima iz bivše Jugoslavije, koji žive u Švicarskoj, a koji su mu bili velika podrška u Plus 5 Areni u Zurichu.

 
- Ovaj pojas je za moju BiH i moje Sarajevo - kazao je na kraju Denis Stojnić.


Trenerski tim našeg šampiona u Švicarsko činili su otac  Zdravko Stojnić, brat Dado, te Erol Zimmerman, Dženan Hondžo, Saša Aćimović i Burak Fidan.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

BLIN
KOMENTARI