PRIJATELJSKI MEČ SA ŠPANIJOM

Težak test u St. Gallenu: Zmajevi večeras protiv prvaka Evrope!

Sport 29.05.16, 09:46h

Težak test u St. Gallenu: Zmajevi večeras protiv prvaka Evrope!
Iako reprezentacija Španije u ovaj meč ulazi u nepotpunom sastavu, ipak se smatra favoritom i protivnikom kojeg je teško pobijediti. Tim više, bit će to pravi izazv za Zmajeve

 

Bosna i Hercegovina večeras igra protiv branioca naslova evropskog prvaka Španije, a utakmica počinje u 18 sati.


Prijateljski susret sa ponajboljom selekcijom Evrope bit će najjača moguća provjera u pripremama za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, koje počinju u septembru.


Iako reprezentacija Španije u ovaj meč ulazi u nepotpunom sastavu, ipak se smatra favoritom i protivnikom kojeg je teško pobijediti. Tim više, bit će to pravi izazv za Zmajeve.


Očekuje se i da će Mehmed Baždarević u ovaj okršaj poslati najjaču ekipu, no s obzirom na to da nema povrijeđenog Vedada Ibiševića, pitanje je hoće li na teren poslati ekipu sa jednim ili dva napadača.


- Iskreno, još nisam odlučio. Logika nalaže da bismo trebali igrati samo s Džekom, ali o tome ću još razmisliti. Ako bude drugi, možda će to biti Milan Đurić, mada na njega na početku nisam ni računao za ovaj susret. Ja bih najviše volio da mogu igrati svi, jer treba dati šansu i onima koji je dugo čekaju - rekao je Baždarević uoči ovog važnog meča.


Šest utakmica i nijedna pobjeda - to je bilans reprezentacije BiH sa Špancima, s kojima smo do sada u samo dva navrata uspjeli izbjeći poraz. Svih šest utakmica igrali smo u kvalifikacijama. U ciklusu za SP 2002. u Sarajevu smo od njih izgubili sa 1:2, a u Ovijedu sa 1:4. U kvalifikacijama za Euro 2004. i u Zenici i u Valensiji bilo je 1:1. U kvalifikacijama za SP 2010. izgubili smo oba susreta - u Mursiji sa 0:1, a u Zenici sa 2:5.


Kako će biti večeras, vidjećemo!

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI