SNSD traži SMJENU pomenutih KADROVA

Bura u HBŽ: Ministri i zastupnici iz SNSD-a prešli u Srpsku naprednu stranku

Front 27.05.16, 16:29h

Bura u HBŽ: Ministri i zastupnici iz SNSD-a prešli u Srpsku naprednu stranku
Nakon prelaska dužnosnika u SNS, SNSD je već reagirao pa je tako Općinski odbor SNSD-a Drvar u skupštinsku proceduru uputi inicijativu za smjenu "prebjeglih" kadrova s pozicija u županijskoj Skupštini i Vladi

 

Član rukovodstva Skupštine Hercegbosanske županije i zastupnik u Domu naroda FBiH Slaviša Mihajlović istupio je iz SNSD-a te pristupio novoj političkoj opciji - Srpskoj naprednoj stranci (SNS).

 

U izjavi za Fenu Mihajlović je kazao da su zajedno s njim SNS-u pristupili ministri u Vladi Hercegbosanske županije Aleksandar Štrbac i Mirjana Stojsavljević – Petraković, načelnik općine Bosansko Grahovo Duško Radun, predsjednik Općinskog vijeća Bosansko Grahovo, kompletan klub vijećnika SNSD-a u Bosanskom Grahovu, predsjednik Općinskog vijeća Drvar i nekoliko vijećnika, dok je zastupnik u županijskoj Skupštini Drago Puzigaća ostao vjeran SNSD-u, a neovisni zastupnik Mile Marčeta još se nije očitovao.

 

- Prepoznajući težinu vremena koje dolazi, predstojeće ustavne promjene koje najavljuju još teži položaj Srba u Federaciji BiH, svjesni odgovornosti koju smo preuzeli za svoj narod, svjesni svih političkih izazova u zaštiti srpskog naroda na području Federacije BiH, želimo spremno dočekati to vrijeme s novom snagom koju smo prepoznali u najjačoj regionalnoj stranci - Srpskoj naprednoj stranci, koja je ujedinila srpski narod u cijeloj regiji, kroz očuvanje nacionalnih interesa i njegovanje suživota - ističe Mihajlović.

 

Po njegovim riječima, uskoro slijedi osnivanje općinskih odbora SNS-a u općinama HBŽ-a, a ta stranka će sa svojim listama izići na lokalne izbore u Drvaru, Bosanskom Grahovu, Bosanskom Petrovcu, Istočnom Drvaru i Livnu.

 

- Naša je obaveza biti dio nacionalnog projekta u kojem će biti zaštićen interesa srpskog naroda te kroz vođenje odgovorne politike i uvažavanje drugih naroda s kojim dijelimo dobro i zlo, biti osiguran bolji život svih naroda u Federaciji BiH - kazao je Mihajlović.

 

Dodao je kako je projekt osnivanja SNS-a u BiH podržala i Vlada Srbije što je još jedan od razloga zašto se odlučio prikloniti novoj stranci.

 

Mihajlović je kazao kako u okviru najavljenih ustavnih promjena u Federaciji BiH vidi mogućnost formiranja saveza srpskih općina po uzoru na slična rješenje na Kosovu.

 

- To su sve naše procjene i kao mali ljudi htjeli smo unaprijed razmišljati, pratiti nove trendove u regiji koje se događaju i zato smo se odlučili za Srpsku naprednu stranku - naglasio je Mihajlović.

 

Nakon prelaska dužnosnika u SNS, SNSD je već reagirao pa je tako Općinski odbor SNSD-a Drvar u skupštinsku proceduru uputi inicijativu za smjenu "prebjeglih" kadrova s pozicija u županijskoj Skupštini i Vladi.

 

- Vidjet ćemo kako će tu dalje ići. Ovi koji su tu inicijativu potpisali ne znaju s kojim kapacitetom traže rekonstrukciju Vlade HBŽ-a. SNSD je u Vladi dobio tri ministarstva zbog jedinstvenog djelovanja kluba Srba, a ne zbog neke njihove jake političke snage - istaknuo je Mihajlović.

 

Dodao je kako postoji mogućnost da druge dvije vladajuće stranke HDZ BiH i SDA pokušaju iskoristiti ove situaciju i u Vladu imenovati "svoje Srbe".

 

(FENA/em)

 

 

BLIN
KOMENTARI