dolaze topliji dani

Ljeto je stiglo: Evo kakve nas temperature očekuju narednih dana

Hronika 27.05.16, 16:00h

Ljeto je stiglo: Evo kakve nas temperature očekuju narednih dana
U Sarajevu će sutra biti sunčano vrijeme. Najniža jutarnja temperatura zraka će bit oko 10, a najviša dnevna oko 29 stepeni

 

U Bosni i Hercegovini sutra će biti pretežno sunčano vrijeme. Umjeren razvoj oblačnosti bit će poslijepodne i u večernjim satima i može usloviti poneki lokalni pljusak u istočnim, centralnim i sjevernim područjima Bosne. Vjetar će biti slab.

 

U Hercegovini izraženiji jugo, u Bosni vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 8 i 14, na jugu zemlje od 12 do 16 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 31 stepen.

 

U Sarajevu će sutra biti pretežno sunčano vrijeme. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 10, a najviša dnevna oko 29 stepeni.

 

Lijepo i sunčano vrijeme bez padavina će se nastaviti i kroz nekoliko narednih dana.

 

U Bosni i Hercegovini danas je bilo sunčano.

 

Temperature zraka u 14.00 sati: Bjelašnica 13 stepeni, Goražde 22, Ivan-sedlo i Sokolac 23, Kupres i Neum 24, Livno i Srebrenica 25, Sarajevo, Trebinje i Tuzla 26, Bugojno i Zvornik 27, Bihać, Bijeljina, Doboj, Gradačac, Jajce i Stolac 28, Banja Luka, Drvar, Mostar, Sanski Most i Zenica 29, Prijedor i Čapljina 30 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

 

(FENA/em)

BLIN
KOMENTARI