povodom ostavke prof. dr. Reufa Karabega

Oglasili se iz KCUS-a: Sedam godina predvodio je loše stanje na Klinici za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju

Hronika 26.05.16, 11:31h

Oglasili se iz KCUS-a: Sedam godina predvodio je loše stanje na Klinici za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju
Prof.dr.Reuf Karabeg odlučio je podnijeti ostaku, 20. maja 2016.godine, na mjesto šefa Klinike za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju, nakon što je menadžment KCUS obavio analizu rada te Klinike, navodi u saopštenju KCUS-a

 

Nakon što je doktor Reuf Karabeg jučer podnio ostavku na mjesto šefa Klinike za rekonstruktivnu i plastičnu hirurgiju KCUS, danas se oglasila ova zdravstvena ustanova- prenosi  Oslobodjenje

 

Prof.dr.Reuf Karabeg odlučio je podnijeti ostaku, 20. maja 2016.godine, na mjesto šefa Klinike za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju, nakon što je menadžment KCUS obavio analizu rada te Klinike, navodi u saopštenju KCUS-a.

 

odsustvo-karabeg

 

U razgovorima koji su prethodili, iz KCUS-a navode da je prof. dr. Karabeg iznio poražavajuće podatke o stanju Klinike, na čijem je čelu od 2009. godine:

 

- Da je Klinika devastirana postupcima prethodnih menadžmenta;
- Da ima pet specijalista viška; 
- Da je kadar priman bez njegove saglasnosti i bez ikakve strategije razvoja; 
- Da je zatvoreno „opekotinsko“ odjeljenje i da zbog toga pate bolesnici, jer nemaju adekvatan tretman;
- Da je „opekotinska operaciona sala“ pretvorena u ljekarsku sobu;
- Da on nikada nije uspio napraviti saradnju sa šefovima glandularne hirurgije i da se ne rade rekonstrukcije dojke, nakon operacija uklanjanja dojke;
- Da „jednostavno nema pacijenata“.


- Doktor Karabeg često je koristio plaćena odsustva. U 2014.godini (42 dana) i 2015. (41 dan), izostao je 83 dana i to mu je KCUS platio 10.659 KM neto.

 

Kada se ovome dodaju dani godišnjeg odmora, po 34 u godini, u dvije navedene godine, prof. dr. Karabeg izostao je sa posla 151 dan plaćeno, što je skoro sedam mjeseci, izračunali su u KCUS-u.

 

obrazlozenje-karabeg-kcus

 

Također, potvrdili su da su izlasci prof. Karabega u radno vrijeme  bili česti.

 

- Ako se navedeno analizira, pridoda činjenica da novi menadžment očekuje da svi uposlenici rade puno radno vrijeme, naročito šefovi, loše stanje na Klinici koju je predvodio sedam godina, onda je moguće da je ostavka podnesena iz „moralnih“ razloga, istakli su u saopštenju.

 

karabeg-rjesenje-kcus

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI