granična policija bih

Na letu iz Minhena uhapšena tri državljana BiH, jedan na letu za Dortmund

Hronika 25.05.16, 14:09h

Na letu iz Minhena uhapšena tri državljana BiH, jedan na letu za Dortmund
Na zračnoj luci u Tuzli na letu za Dortmund u utorak je uhapšen bh. državljanin A.H. (1974.) nakon što je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud Živinice zbog krivičnog djela „ugrožavanje javnog prometa“. Predan je službenicima Sudske policije Tuzla

 

Na zračnoj luci u Sarajevu u utorak su na letu iz Minhena uhapšena tri državljana BiH. Kako je priopćeno iz Granične policije BiH, A.M. (1972.) potraživao je Osnovni sud Zvornik zbog krivičnog djela „teška krađa“ i predan je službenicima Okružnog centra Istočno Sarajevo. M.S. (1985.) potraživao je Općinski sud Travnik zbog krivičnog djela „teška krađa“, dok je za S.B. (1975.) utvrđeno da je potražuje Općinski sud Sanski Most zbog krivičnog djela „krađa“. M. S. i S. B. predati su službenicima Sudske policije sudova u Sarajevskoj županiji.

 

Na zračnoj luci u Tuzli na letu za Dortmund u utorak je uhapšen bh. državljanin A.H. (1974.) nakon što je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud Živinice zbog krivičnog djela „ugrožavanje javnog prometa“. Predan je službenicima Sudske policije Tuzla.

 

Istoga dana službenici Jedinice granične policije Doljani uhitili su državljanina BiH H. Š. (1969.) jer ga je potraživao Općinski sud Sarajevo zbog krivičnog djela „ugrožavanje sigurnosti“. Predan je službenicima Sudske policije Široki Brijeg, navodi se u prioćenju. 

 

(Vecernji.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI