Ipak terorizam?

Izvještaj forenzičara o egipatskom avionu: Pregledao sam tijela putnika, jasno je da je riječ o eksploziji!

Hronika 24.05.16, 11:45h

Izvještaj forenzičara o egipatskom avionu: Pregledao sam tijela putnika, jasno je da je riječ o eksploziji!
Pet dana nakon što je nestao s rute iz Pariza prema Kairu, neki dijelovi aviona, pojasi za spašavanje, osobni predmeti putnika i ljudski ostaci su pronađeni

 

Upravo je objavljeno da je službeni egipatski forenzičar zaključio kako pronađena tijela iz kobnog leta MS804 ukazuju na to da se u zrakoplovu dogodila eksplozija.

 

Forenzički službenik kazao je kako je njegov tim morao obrađivati jako sitne komadiće dijelova tijela.

 

"Nema nijednog čitavog dijela tijela, poput ruke ili glave. Logično objašnjenje je da se radi o eksploziji", kazao je za AP.

 

Dodao je kako su stručnjaci dobili oko 80 malih dijelova tijela kako bi ih pregledali, prenosi Index.

 

Pet dana nakon što je nestao s rute iz Pariza prema Kairu, neki dijelovi aviona, pojasi za spašavanje, osobni predmeti putnika i ljudski ostaci su pronađeni. No i dalje nema crnih kutija, koje bi najbolje objasnile što se zapravo dogodilo na kobnom letu.

 

Cijeloj situaciji ne pomažu ni različita objašnjenja egipatskih i grčkih vlasti. Isprva je grčki ministar obrane Panos Kamemenos tvrdio da je zrakoplov ulaskom u egipatski zračni prostor 'najprije zanijeo za 90 stupnjeva ulijevo, a zatim je rotirajući se nadesno napravio pun krug'.

 

Ehab Azmi, šef egipatske kontrole letenja, izjavio je za AP da je avion normalno letio na visini od oko 11.000 metara prije nestanka s radara, prenosi Jutarnji.

 

"Ta činjenica pobija ono što Grci govore o o iznenadnom gubitku visine (propadanju) aviona prije nestanka s radara", rekao je on.

 

Egipatski skužbenik je dodao da nije bilo nikakvih problema sa avionom kada je ušao u egipatski zračni prostor, gde je nekih minutu ili dvije praćen radarom, a zatim nestao.

 

Grci navode da su kontrolori zračnog prometa razgovarali s pilotom kada je ušao u grčki zračni prostor i tom prilikom je sve izgledalo normalno. Međutim, kada su ga pokušali ponovo kontaktirati u 02.27 po egipatskom vremenu pri ulasku u egipatski zračni prostor, uprkos ponovljenim pozivima, nisu dobili odgovor.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI