Direktor Kamernog teatra 55

Hadžihafizbegović: Odlazak Bate Živojinovića je odlazak jedne epohe

Kultura 23.05.16, 11:16h

Hadžihafizbegović: Odlazak Bate Živojinovića je odlazak jedne epohe
Hadžihafizbegović podsjeća da su iz lepeze sjajne generacije srbijanskih glumaca u nepunih godinu i po dana otišli Bora Todorović, Dragan Nikolić, Bata Živojinović, a prije toga Pera Kralj

 

Odlazak ljudi poput Velimira Bate Živojinovića je odlazak jedne epohe, odlazak jednog vremena. Bata je bio veliki glumac, a prva asocijacija na njega je nekakav sistem vrijednosti koji je postojao u kulturi i kinematografiji - ocijenio je za Fenu istaknuti bh. glumac i direktor Kamernog teatra 55 Emir Hadžihafizbegović povodom smrti srbijanskog glumačkog barda Bate Živojinovića.

 

Hadžihafizbegović podsjeća da su iz lepeze sjajne generacije srbijanskih glumaca u nepunih godinu i po dana otišli Bora Todorović, Dragan Nikolić, Bata Živojinović, a prije toga Pera Kralj.

 

- Imao sam privilegiju i čast da radim s tim velikim i značajnim glumcem koji je ostvario niz velikih uloga na filmu, televiziji i teatru. Radili smo na filmu "Ada" gdje mi je igrao oca. Imao sam veliku logu i družili smo se u Sarajevu gotovo puna dva mjeseca. Također, sretali smo se na raznim filmskim destinacijama, a recimo njegova kćerka je zajedno sa mnom konkurisala na Akademiji 1982. godine. Upućujem iskreno saučešće porodici - istaknuo je.

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI