foto/ praznik kulture

Obilježena Noć muzeja u Art Depou Ars Aevi

Kultura 22.05.16, 12:39h

Obilježena Noć muzeja u Art Depou Ars Aevi
Ars Depo Kolekcije Ars Aevi svoja vrata držao je otvorenim za posjetitelje do 24.00 sata i ovom prilikom,zajedno s drugim muzejima i galerijama u Sarajevu i širom svijeta pružio prijateljima i posjetiteljima priliku da uživaju u bogatom historijskom nasljeđu naše zemlje

 


Jučer, 21. maja, 2016. godine, povodom obilježavanja Međunarodnog dana i noći muzeja, Art Depo Ars Aevi ugostio je veliki broj građana i turista glavnog grada BiH koji su tijekom cijelog dana mogli pogledati djela jedne od najznačajnijih Kolekcija savremene umjetnosti uz besplatan ulaz i pri tom uživati u zvucima marimbe u izvedbi Daria Kosa, Roka Đuzela i Jasmina Avdagića. 

 

ars-aevi1


Od 19. 00 sati, kako je i najavljeno, program obilježavanja Noći muzeja 2016. započeo je vođenom posjetom direktora Envera Hadžiomerspahića kroz Kolekciju Ars Aevi te su posjetitelji tom prilikom mogli saznati o historiji i razvojnim vizijama Projekta Ars Aevi, nakon čega je u 20. 00 sati uslijedio koncert udaračkog tria na kojem su izvođenjem djela Stubernic, kompozitora Mark Forda,  namijenjenog za marimbu, Dario Kos, Roko Đuzel i Jasmin Avdagić, svojim performansom oduševiti posjetitelje Ars Aevi muzeja, jer je djelo nekonvencionalnog karaktera gdje izvođači tijekom izvedbe istog cirkulišu jedan između drugog.

 

ars-aevi2

 

Od 22.00 cjelodnevni program proslave Međunarodnog dana i noći muzeja 2016, upotpunio je i nastup savremenog plesa Lejle Muhić u instrumentalnoj pratnji Mirsade Zećo na instrumentima porijeklom iz istočnih zemalja kao što su: Planetarni gong Venera, zvučne zdjele, okeanski bubanj i sl. 

 

ars-aevi-3


Ars Depo Kolekcije Ars Aevi svoja vrata držao je otvorenim za posjetitelje do 24.00 sata i ovom prilikom,zajedno s drugim muzejima i galerijama u Sarajevu i širom svijeta pružio prijateljima i posjetiteljima priliku da uživaju u bogatom historijskom nasljeđu naše zemlje.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 

BLIN
KOMENTARI