video/ u organizaciji udruženja 'bellarte'

DEPO Trailer: Sedam muzeja u Sarajevu danas otvara svoja vrata za posjetioce

Mediji 21.05.16, 13:14h

DEPO Trailer: Sedam muzeja u Sarajevu danas otvara svoja vrata za posjetioce
Neke od ustanova koje učestvuju u ovoj manifestaciji su Historijski muzej BIH, Muzej književnosti i pozorišne umjetnosti u BIH, Spomenički kompleks "Ratni tunel D-B", Galerija savremene umjetnosti "JAVA", Umjetnička galerija BIH, UG Promokultura Art Kuća Sevdaha, Galerija Zvono, a cijeli repertoar pogledajte na njihovoj Facebook stranici događaja

 

Sedam muzeja u bh. prijestolnici danas će za svoje posjetioce otvoriti svoja vrata. Riječ je o manifestaciji "Noć muzeja 2016.", koja se održava danas, 21.maja u Sarajevu. Organizator manifestacije je Udruženje umjetnika BellArte, koje se i ove godine pobrinulo za bogati kulturni program. Tako su se na repertoaru našle razne izložbe, performansi, radionice i predstave.

 

Neke od ustanova koje učestvuju u ovoj manifestaciji su Historijski muzej BIH, Muzej književnosti i pozorišne umjetnosti u BIH, Spomenički kompleks "Ratni tunel D-B", Galerija savremene umjetnosti "JAVA", Umjetnička galerija BIH, UG Promokultura Art Kuća Sevdaha, Galerija Zvono, a cijeli repertoar pogledajte na njihovoj Facebook stranici događaja.

 


Ovim povodom smo u našem TV magazinu "DEPO Trailer" ugostili predsjednicu udruženja Bell Arte, Nađu Pušilo. Nađa je u našem magazinu predstavila ovaj dugoočekivani događaj. Pogledajte video prilog koji vam donosimo i saznajte sve potrebne informacije o manifestaciji koja se ne propušta!

 


TV prilog su novinarski oblikovale Merima Hodžić i Aida Begović. Snimatelj je Nikola Blagojević, a montažer Fadil Komarica. TV magazin za novi ritam života "DEPO Trailer" nastao je u suradnji DEPO Potrala i CTV-ija BIH, prvog televizijskog kanala u Bosni i Hercegovini sa filmsko-zabavnim karakterom. 

 

Emisija se emitira svakog četvrtka u 20:10 sati na programu Cinema TV BIH, koji možete pratiti na Telemachovoj kablovskoj platformi, kao i IPTV platformama Moja TV i Super TV, te nizu drugih kablovskih i digitalnih platformi u BIH. Partner projekta je DEPO, te priloge iz ovoga TV magazina, nakon televizijskog emitiranja, možete gledati i u rubrici DEPO TV, unutar istoimenog portala.

 

 


(DEPO PORTALmm)

BLIN
KOMENTARI