FOTO GALERIJA/ TRANSFORMER U PRODAVNICI PRAZINA

UOČI OTVARANJA: Kako veliki umjetnik Jusuf Hadžifejzović sprema izložbu i performance

DEPO Art 21.05.16, 11:07h

UOČI OTVARANJA: Kako veliki umjetnik Jusuf Hadžifejzović sprema izložbu i performance
Jedan od najvećih suvremenih umjetnika u BiH Jusuf Hadžifejzović večeras u galeriji 'Zvono' otvara svoju novu izložbu i izvodi performance "Transformer u Prodavnici prazina'. Sve se događa u okviru programa "Noć muzeja" koji, u suradnji sa muzejima i galerijama u Sarajevu, organizira Udruženje umjetnika "BellArte". Pogldajte foto galeriju sa priprema za ovaj vrhunski umjentički događaj u Sarajevu!

 

U saradnji sa Udruženjem umjetnika BellArte, Udruženje za afirmaciju kulture i umjetnosti Zvono učestvuje u programu manifestacije Noć muzeja u subotu, 21. maja. Tim povodom u galeriji Zvono (Obala Maka Dizdara 10) u 21:00 biće otvorena izložba ''Prodavnica praznine'' Jusufa Hadžifejzovića na kojoj će biti predstavljeni radovi iz dva ciklusa-"Collages d'emballages" i ''Vlasništo praznine''.

 

Jusuf Hadžifejzović sa 'Prodavnicom praznina' nastavlja svoj višedecenijski angažman na planu afirmacije i valorizacije savremene umjetnosti te njenog adekvatnog pozicioniranja na tržištu koje kod nas gotovo da ne postoji.

 

Zahvaljujući vlastitom stvaralaštvu, Jusuf Hadžifejzović uvodi u likovni i umjetnički praksu da drugačije posmatramo i doživljavamo umjetnost, a zahvaljujući Prodavnici praznine omogućio nam je da postanemo po simboličnoj cijeni vlasnici/e umjetničkog djela, smatrajući da je ''bolje pokazati gdje je nekada boravio kečap već ispričati neku priču koja je lažna'', dodajući kako je novac najveći konzervator umjetnosti jer će svako baciti praznu kutiju cigareta ali i čuvati onu koju je od njega kupio za 3,50 KM.

 

Ne propustite priliku da budete večeras u sarajevskoj Noći muzeja  budete u 'Zvonu' i uz radove jednog od najvećih suvremenih umjetnika u BiH.

 

DEPO Portal/BLIN Magazin

BLIN
KOMENTARI