HARIS BURINA PREDSTAVLJA ZA 'DEPO TRAILER'

POZORIŠNI HIT: Tako je govorio Lepi

Kultura 21.05.16, 10:18h

POZORIŠNI HIT: Tako je govorio Lepi
U intervju za TV magazin "DEPO Trailer" velika glumačka zvijezda Haris Burina predstavlja svoj novi projekat "Tako je govorio Lepi" u kojem igra lik poznat po čuvenoj pjesmi "Zabranjenog pušenja" ali i sublimira njegovo profesionalno isustvo u proteklih 25 godina. Predstava uskoro kreće na svoju turneju po BiH, a neke od skečeva iz ovoga projekta publika će moći gledati u okviru emisije koja se emitira na CTV BiH, kao i na DEPO Portalu

 

Glumac Haris Burina je u magazinu "DEPO Trailer" predstavio svoj novi autorski projekat "Tako je govorio Lepi".  Nakon što je posljednjih godina doživio veliki uspjeh sa predstavom "Ćorkan", koja je rađena po djelu našeg nobelovca Ive Andrića, glumac je odlučio primijeniti žanr i za svoju mnogobrojnu publiku je uradio komediju. Predstava "Tako je govorio Lepi" dobila je naziv po liku iz pjesme "Balada o Pišonji i Žugi", koju izvodi popularna bh.rock grupa "Zabranjeno Pušenje". Istoimeni lik Burina igra i u filmu čija je produkcija u toku.


U prilogu koji vam donosimo pogledajte i šta ovaj poznati glumac danas kaže za kultnu predstavu "Audicija", na kojem filmskom projektu trenutno radi, te zašto se odlučio vratiti u rodnu Zenicu.

 


Novinarke i voditeljice TV magazina su Merima Hodžić i Aida Begović, snimatelji je Nikola Blagojević i Amer Baganović iz produkcije "Spektroom", a montažer Fadil Komarica. Magazin „DEPO Trailer“ nastao je u suradnji DEPO Portala i CTV-ija BIH, prvog televizijskog kanala u Bosni i Hercegovini sa filmsko-zabavnim karakterom.  

 

Emisija se emitira svakog četvrtka u 20:10 sati na programu CTV BIH, koji možete gledati na Telemachovoj kablovskoj platformi, kao i IPTV platformama Moja TV i Super TV, te nizu drugih kablovskih i digitalnih platformi u BIH. Zato tražite od svog operatera da vam da više informacija o ovome novom TV kanalu koji emitira najbolje filmove, serije i muziku iz BiH, regiona i svijeta.

 

Šaljite svoje ideje, prijedloge i informacije koje mogu biti zanimljive za redakciju TV magazina na sljedeći mail: [email protected]

 

(DEPO PORTAL/mm)

BLIN
KOMENTARI