razmislite prije kupovine

15 razloga zašto je iPhone bolji od Android telefona

Tehno 14.05.16, 16:35h

15 razloga zašto je iPhone bolji od Android telefona
Da 2016. donosi mnogo novih uređaja kao što su Samsung galaxy s7 i s7 edge, LG G5 i druge telefone koji već izazov za Apple ali još uvijek postoje mjesta gdje je iPhone sigurno nadmoćniji u odnosu na Android. Potrebno je da znate šta iPhone bolje radi i kako Apple donosi bolji doživljaj nego Android, da bismo vidjeli da je iPhone najbolji smartfon za 2016. godinu- pišu Nezavisne

 

Donosimo vam naših 15 razloga zašto je iPhone bolji od android uređaja ako gledamo aktuelne modele za 2016. godinu. Apple iPhone 6s 6s PLUS i najnoviji model iPhone 6SE nude vam širok spektar raznih mogućnosti i iOS 9 donosi unaprijeđene mogućnosti koje jednostavno ne dobijate na android telefonima.

 

Da 2016. donosi mnogo novih uređaja kao što su Samsung galaxy s7 i s7 edge, LG G5 i druge telefone koji već izazov za Apple ali još uvijek postoje mjesta gdje je iPhone sigurno nadmoćniji u odnosu na Android. Potrebno je da znate šta iPhone bolje radi i kako Apple donosi bolji doživljaj nego Android, da bismo vidjeli da je iPhone najbolji smartfon za 2016. godinu.

 

iPhone 6S i 6s plus su odavno u prodaji, a odnedavno imamo i iPhone 6SE.  Da biste bili sigurni koji smarfon je za vas, pogledajte listu razloga zašto je, po našem mišljenju, iPhone bolji.

 

1.  Apple iPhone je po mnogima dizajnerski najljepši smartphone na svijetu.  

 

2. Aplikacije za iPhone izlaze prije nego na Android na i mnogo bolje izgledaju. Mnoge popularne aplikacije nalaze se na obe platforme, ali većina top aplikacija i igrica se ipak prvo pojave za iOS.  

 

3. Brza ažuriranja na svim Apple uređajima.Android ažuriranjima su potrebni mjeseci kako bi stigli na sve uređaje.  

 

4. Interakcija među Apple uređaja je skoro savršena.  

 

5. Uz iPhone ne dolaze aplikacije koje na android instaliraju mrežni operateri.  

 

6. Za 99$ Apple nudi produženu garanciju, kojom dodaje dvije godine na postojeću garanciju, koja pokriva oštećenja na telefonu i korisničku podršku u Apple prodavnici.  

 

7. Kada vi i vaši prijatelji imate iPhone, mnogo je lakše dijeljenje podataka i informacija.  

 

8. Polovni Apple uređaji jako dobro drže cijenu.

 

9.  Punjač za iPhone, je nemjerljivo bolji od univerzalnog micro USB punjača za android uređaje. Ne ispada, nemoguće ga je okrenuti pogrešno te samim tim je manja šansa da ćete pokvariti slot u koji ide punjač.

 

10.  Usluga u Apple prodavnici i servisu je mnogo brža i bolja.

 

11.   Apple iPhone je nemjerljivo jednostavniji za korištenje od androida.

 

12.  Telefon se može kontrolisati putem slušalica (fotografisanje, javljanje, pojačavanje zvuka).

 

13.   Posjeduje iMessage, FaceTime i FaceTime audio, kojim je omogućena besplatna komunikacija između korisnika iPhone-a i iPad-a.  

 

14. Obavještenja je dosta lakše kontrolisati.  

 

15. Iako je na većini Android uređaja moguće dodati memorijske kartice, iPhone dosta bolje upravlja memorijom koju posjeduje. 

 

(Nezavisne, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI