VIKEND TV PREPORUKA

Vruća tema na TV1: 'Ja biram goste' sa Angelinom Albijanić-Duraković

Mediji 08.05.16, 11:13h

Vruća tema na TV1: 'Ja biram goste' sa Angelinom Albijanić-Duraković
Naziv današnje emisije je „Šta nas dovodi do tolikog očaja“, a neposredan povod za ovu temu bila je dugogodišnja agonija u kompaniji „Tuzla Kvarc“, te slučaj nezapamćene korupcije i uništavanja privatnog poduzeništva, na koji je najveći dio ovdašnje javnosti ostao ravnodušan

 

Današnje izdanje dijaloške emisije 'Ja biram goste', koja je na programu TV1 u 17:15 sati, uređuje i vodi Angelina Albijanić-Duraković, glavna i odgovorna urednica DEPO Portala.  

 

Naziv današnje emisije je „Šta nas dovodi do tolikog očaja“, a neposredan povod za ovu temu bila je dugogodišnja agonija u kompaniji  „Tuzla Kvarc“ koja je kulminirala nedavnim štrajkom glađu zaposlenih radnika u ovoj firmi, prijeteći da preraste u tragediju.

 

Današnja emisija bavi se i temom koprupcije, kao rak-ranom našeg društva, i dotiče se konkretnog slučaja nezapamćenog koruptivnog djelovanja u Tuzlanskom kantonu i uništavanja privatnog poduzeništva, na koji je najveći dio ovdašnje javnosti ostao ravnodušan.

 

Gosti u emisiji su: Zlatan Velagić, zamjenik direktora kompanije Tuzla Kvarc, Bojan Bajić, savjetnik za zaštitu zviždača pri COD Luna, Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle, i  Esad Bajtal, sociolog i psiholog iz Sarajeva.


Emisija je na programu TV1 u nedjelju, 8. maja, u 17.15 sati.


DEPO Portal/BLIN Magazin

BLIN
KOMENTARI