francuski premijer o republikanskom kandidatu

Manuel Valls: Donald Trump je mali, i vjerovatno loš čovjek...

Front 06.05.16, 21:15h

Manuel Valls: Donald Trump je mali, i vjerovatno loš čovjek...
Trumpova pobjeda na stranačkim izborima u Indijani u utorak istisnula je njegove preostale suparnike iz izborne utrke i ostavila ga je kao najvjerovatnijeg dobitnika republikanske nominacije, ali je izazvala kritrike u zemlji i u inostranstvu, uključujući i one iz vlastite Republikanske stranke

 

Francuski premijer Manuel Valls optužio je u petak republikanskog predsjedničkog kandidata Donalda Trumpa da je "loš čovjek", nakon što ga je kritikovao zbog njegovih stavova prema muslimanima.

 

Trumpova pobjeda na stranačkim izborima u Indijani u utorak istisnula je njegove preostale suparnike iz izborne utrke i ostavila ga je kao najvjerovatnijeg dobitnika republikanske nominacije, ali je izazvala kritrike u zemlji i u inostranstvu, uključujući i one iz vlastite  Republikanske stranke.

 

- Pogledajte šta se dešava u Sjedinjenim Državama, imamo velike izazove, ali istovremeno... - izjavio je on prije nego što ga je novinar s TV kanala Javni Senat prekinuo ptanjem: "Malog čovjeka?", misleći na Trumpa.

 

- Da, da, malog čovjeka - izjavio je Valls tokom intervjua koji treba biti emitovan u petak navečer.

 

Upitan da li je Trump mali čovjek, Valls je izjavio: "Da, i vjerovatno loš čovjek".

 

Kazao je da je populizam u porastu u demokratskim društvima koja se bore da se suprotstave izazovima globalizacije i terorizma, ukazujući na francuski, vlastiti pokret krajnje desnice  Nacionalni front (FN), prenosi AFP.

 

(FENA/mr)

BLIN
KOMENTARI