provokacije

Na gradilištu džamije u Austriji ostavljene dvije svinjske glave

Hronika 06.05.16, 18:10h

Na gradilištu džamije u Austriji ostavljene dvije svinjske glave
Glasnogovornik Islamskog kulturnog centra u Grazu Aldin Bektaš, za Anadoliju je izjavio kako su tri nepoznate osobe sinoć kasno ušle na gradilište džamije te ostavili dvije svinjske glave

 

Grupa nepoznatih osoba ostavila je dvije svinjske glave na gradilištu džamije u austrijskom gradu Grazu.

 

Glasnogovornik Islamskog kulturnog centra u Grazu Aldin Bektaš, za Anadoliju je izjavio kako su tri nepoznate osobe sinoć kasno ušle na gradilište džamije te ostavili dvije svinjske glave.

 

Kazao je da je o ovom slučaj odmah obavještena austrijska policija, te potvrdio da je jedna osoba privedena.

 

Prema riječima Bektaša, predstavnici islamske zajednice imaju vrlo dobre odnose sa austrijskim društvom i institucijama ove zemlje.

 

- Jedino su ekstremni desničari bili protiv izgradnje džamije. Šokirani smo jer su na gradilištu ostavljenje svinjske glave, kazao je Bektaš.

 

On je osudio ovaj čin te poručio kako počinioci trebaju biti kažnjeni. U međuvremenu se saznaje da je u vezi sa slučajem pokrenuta istraga.

 

Džamija, odnosno Islamski kulturni centar u Grazu prostire se na 12 hiljada metara kvadratnih. Džamija će imati munaru visoku 22 metra, a to će ujedno biti i treća džamija sa munarom u Austriji. Pored Graza, džamija sa minaretom nalazi se u Beču i Innsbrucku.

 

(AA/MR)

 

BLIN
KOMENTARI