sin srpskog glumca za 'kurir'

Miljko Živojinović: Volio bih da zagrlim teško bolesnog oca, ali - Francuska neće da me isporuči Srbiji

Hronika 06.05.16, 17:38h

Miljko Živojinović: Volio bih da zagrlim teško bolesnog oca, ali - Francuska neće da me isporuči Srbiji
Ljekari se bore da mu stanje stabilizuju, što je za Kurir potvrdio njegov sin Miljko Živojinović, koji, inače, živi u Francuskoj, koja je odbila da ga isporuči Srbiji nakon što je protiv njega podnijeta optužnica da je zloupotrijebio položaj dok je bio stečajni upravnik „Rada“

 

Slavnom glumcu Velimiru Bati Živojinoviću (83), koji je prije desetak dana primljen u bolnicu, ponovo se pogoršalo zdravstveno stanje. 

 

Ljekari se bore da mu stanje stabilizuju, što je za Kurir potvrdio njegov sin Miljko Živojinović, koji, inače, živi u Francuskoj, koja je odbila da ga isporuči Srbiji nakon što je protiv njega podnijeta optužnica da je zloupotrijebio položaj dok je bio stečajni upravnik „Rada“- piše srpski Kurir

 

Iako je u februaru prošle godine odlukom Apelacionog suda oslobođen za tri krivična djela, dok je za preostala tri ukinuta prvostepena presuda, a zatim i Interpolova potjernica, nasljednik legendarnog glumca još ne može da se vrati u Srbiju, a ni iz bolnice ne stižu dobre vijesti.

 

- Bati se pretprošlog utorka pogoršalo opšte stanje. Njegova gangrena je prouzrokovala bacile koji su napali vitalne organe. Zahvaljujući doktorki Branki Todorović i Milanu Saviću, odmah je smješten na odjeljenje intenzivne njege. Dobio je savršenu terapiju i bilo mu je bolje. Međutim, pre dva dana je opet bio loše i danas ćemo vidjeti šta će se dalje dešavati - priča zabrinuti Živojinović, koji dodaje da je majka stalno uz oca i maltene ne ide kući.

 

- Bata je jako teško. Lula je uz njega non-stop. Ona je veoma opterećena jer je u stalnom kontaktu s ljekarima i ljudima koji brinu o očevom zdravlju. Više informacija šta će raditi dalje imaće danas, kad će mu se raditi arteriografija (snimanje krvnih sudova, op. aut.) - objašnjava Miljko.

 

On ne gubi nadu da će slavni Valter i iz ove životne bitnke izaći kao pobjednik. 

 

- Cela naša porodica je dirnuta ogromnom podrškom koju prijatelji i celokupna srpska javnost daje Bata, što i samom njemu mnogo znači  u ovim teškim danima - kaže Živojinović i dodaje:

 

- Neki ljudi mi ne dozvoljavaju da vidim oca. Izgleda da u Srbiji moj slučaj nikog ne zanima. Znam da su bili izbori i da ima prečih stvari. Mene drže ovde 10 godina potpuno neopravdano, što se dokazalo i na sudu. To je moglo sve da se preseče. Promenile su se četiri vlade, četiri premijera i dva predsednika, ali svi imaju preča posla, a ja samo želim da još jednom zagrlim tatu - kaže Miljko za Kurir.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI