Policija ga uhapsila

Užas u Kiseljaku: Nastavnik istukao šest učenika, djeca završila u Domu zdravlja

Hronika 06.05.16, 11:06h

Užas u Kiseljaku: Nastavnik istukao šest učenika, djeca završila u Domu zdravlja
Službenici kriminalističke policije su izvršili uviđaj i preduzimaju druge istražne radnje na dokumentovanju uzroka ovog incidenta, a u sve aktivnosti uključeni su i službenici Centra za socijalni rad, s obzirom na to da se obavljaju razgovori i sa učenicima

 

Nastavnik inicijala M.B. rođen 1969. godine u Sarajevu nanio je povrede šestorici učenika osmog razreda u prostorijama Osnovne škole Kiseljak 1 koja se nalazi u mjestu Gromiljak.

 

Desilo se to jučer, a nastavnika je prijavio direktor škole. Prema policijskom izvještaju, M.B. je razbacao stolove u učionici, a potom istukao učenike koji su pretrpjeli lakše povrede.

 

Službenici kriminalističke policije su izvršili uviđaj i preduzimaju druge istražne radnje na dokumentovanju uzroka ovog incidenta, a u sve aktivnosti uključeni su i službenici Centra za socijalni rad, s obzirom na to da se obavljaju razgovori i sa učenicima.

 

Osumnjičeni je uhapšen, a zbog zdravstvenih problema prevezen je CUM Koševo, gdje je i zadržan na daljem liječenju. O svemu je upoznat dežurni tužilac kantonalnog tužilaštva Travnik.

 

Kako su za N1 kazali u ovoj školi, danas će biti organizirani sastanak Upravnog odbora nakon kojeg će nastavniku biti izrečena kazna.

 

Cijelu priču potvrdio je za Dnevni avaz i učenik 8. razreda, svjedok jučerašnje drame, koji je, shvativši šta se događa, napustio učionicu i pozvao pomoćnicu direktora.

 

Prema njegovim riječima, već na početku časa bilo je jasno da s nastavnikom nešto nije uredu.

 

- Raširenih nogu sjeo je za stolicu i kazao da sada „krećemo od početka“. Tada je učenicu izveo ispred table. Neprimjereno ju je gledao tokom ispitivanja, a potom je pozvao riječima da priđe bliže stolu, „da bi je mogao ocijeniti“. Učenica se vratila na svoje mjesto, a on se izgubio iz učionice na desetak minuta - ispričao je učenik.

 

Za to vrijeme, kako kaže ovaj đak, svi su odlučili da zbiju stolove i stolice kako im se ne bi mogao približiti. 


Šta se dalje dešavalo pročitajte OVDJE.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI