POBOLJŠANJE VREMENSKIH PRILIKA

Vrijeme za vikend: Biće i kiše ali i mnogo toplije s temperaturama do 25 stepeni

Hronika 06.05.16, 08:18h

Vrijeme za vikend: Biće i kiše ali i mnogo toplije s temperaturama do 25 stepeni
Nakon višednevnih niskih temperatura, meteorolozi najavljuju topliji vikend, no i dalje uz povremene pljuskove i grmljavinu

 

Danas će u našoj zemlji preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Povremeno slaba kiša se očekuje u većini područija. Sredinom dana ili tokom poslijepodneva u Bosni su mogući lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Vjetar, slab, sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini sjeverozapadni. 

 

Jutarnje temperature od 3 do 9, na jugu od 8 do 12, a dnevne od 16 do 22, na jugu od 21 do 25 °C. U subotu pretežno sunčano vrijeme. Poslije podne umjeren razvoj oblačnosti u Hercegovini, zapadnim, sjeverozapadnim i centralnim područjima Bosne može usloviti lokalne pljuskove. 

 

U Krajini postoje uslovi za pojavu grmljavine. Jutarnje temperature od 3 do 9, na jugu od 8 do 12, a dnevne od 17 do 23 °C. U nedjelju pretežno sunčano vrijeme. Poslije podne, u višim područjima istočne, jugoistočne i zapadne Bosne, očekuju se pljuskovi. Jutarnje temperature od 2 do 8, na jugu od 7 do 12, a dnevne od 19 do 25 °C, javljaju Nezavisne novine.

 

Usljed tmurnog vremena, danas kod osjetljivih osoba moguće su reakcije u vidu glavobolje, promjene raspoloženja, nesanice i dekoncentracije.

 

Pri tome će u unutrašnjosti biti svježije tokom jutra, čemu bi astmatičari i osobe sa kardiovaskularnim problemima trebali posvetiti pažnju, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH, prenosi FENA.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/em)

BLIN
KOMENTARI